Dosar penal pentru romanul care a venit cu avionul in Romania, de la Madrid, desi se stia infectat cu coronavirus

Un cetatean roman a calatorit din Madrid pana la Aeroportul Otopeni, fiind infectat cu coronavirus. Acesta a incalcat recomandarea de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

„In cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronava cu pasageri la bordul careia se afla un cetatean roman, imbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Avionul RyanAir a aterizat pe Aeroportul Henri Coanda la ora 12:25.

Barbatul NU a respectat recomandarea autoritatilor spaniole, prevazuta in document, de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

Publicitate

Autoritatile romane mai precizeaza ca „persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice si a fost preluata de personalul DSP prezent la aeroport si transportata cu izoleta la INBI Matei Bals.”

Publicitate

Drept urmare s-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronava, in numar de aproximativ 60 de persoane, pentru demararea urgenta a anchetei epidemiologice.

Citeste si articolul :   Virgil Musta, despre venirea celui de-al patrulea val al pandemiei de Covid-19 in Romania.

Pasagerii, venind dintr-o zona afectata, au obligatia de a se autoizola 14 zile.

Barbatul are dosar penal

Politia de Frontiera a deschis dosar penal pe numele romanului. Cercetarile se desfasoara pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Pana in prezent, prin structurile abilitate ale MAI, au fost intocmite 40 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.