Cel mai mare producator de cosmetice din Romania obtine aprobare pentru productia de dezinfectanti. Saptamana viitoare incepe si productia de masti

O serie de producatori romani doresc sa-si modifice sau sa achizitioneze linii de productie de masti si combinezoane sanitare, iar saptamana viitoare ar putea incepe productia la cel putin unul dintre acestia, a anuntat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul a mai anuntat, de asemenea, ca cel mai mare producator de cosmetic din Romania, Farmec Cluj, va incepe productia de biocide.

“In urma discutiilor pe care le avem, incepand de saptamana trecuta, am identificat producatori care doresc sa-si modifice sau sa achizitioneze linii de asamblare pentru a produce masti sanitare si combinezoane sanitare si eu sper ca, in decurs de o saptamana, sa pornim productia de masti in Romania. Evident, pe toti producatorii care vor sa faca acest lucru, care au capacitatea sa faca acest lucru si au si tesatura speciala pentru a putea produce aceste masti, ii putem ajuta pentru a porni aceasta productie de materiale esentiale in Romania”, a spus Popescu la Digi 24, potrivit Agerpres.

Acesta a adaugat ca, in paralel, se acorda atentie si productiei de biocide in Romania, pentru ca, dupa inchiderea Hexi Pharma, acestea se importa.

“Cel mai mare producator de cosmetice a solicitat Ministerului Sanatatii aprobare si o va obtine azi sau maine pentru deschiderea unei linii de productie de biocide la Cluj. Este vorba de producatorul de la Cluj (Farmec Cluj – n. r.) si cred ca impreuna cu acestia vom rezolva si problema biocidelor in Romania”, a subliniat ministrul.

Citeste mai multe pe incont.stirileprotv.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.