ULTIMA ORA: Ungaria a inchis toate granitele

Din cauza pandemiei de COVID-19, Ungaria a decis sa inchida granitele pentru toti cetatenii straini.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anuntat, luni, intr-un discurs tinut in fata Parlamentului de la Budapesta, ca a luat decizia inchiderii granitelor pentru toti cetatenii straini, citat de Mediafax. Masurile vin ca o incercare de a evita o raspandire a noului coronavirus, scrie index.hu.

Publicitate

„Trebuie luate noi decizii deoarece, pana cand vom avea un vaccin, acestea sunt singura noastra sansa de a reduce raspandirea virusului”, a spus Orban.

Premierul maghiar a anuntat ca toate granitele Ungariei vor fi inchise pasagerilor si a adaugat ca doar cetatenii maghiari mai pot intra in tara.

Publicitate

De asemenea, cluburile de noapte si cinematografele vor fi inchise, iar cafenelele si restaurantele vor fi deschise doar pana la ora 15:00.

Viktor Orban le-a cerut tuturor sa amane participarea la orice adunare, cu exceptia evenimentelor din familie si le cere persoanelor de peste 70 de ani sa nu paraseasca locuintele.

Citeste si articolul :   Restrictii si dupa 10 iulie. Anuntul MAE

Pana in prezent, Ungaria a inregistrat 39 de cazuri de infectii cu noul coronavirus, dintre acestia o persoana a decedat, scrie bihon.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.