ULTIMA ORA: Inca un caz de coronavirus confirmat. Bilantul ajunge la 45. Cine este persoana infectata

Avem 45 de cazuri confirmate cu noul coronavirus in Romania – printre cei infectati cu Covid-19 fiind chiar si un ofiter SRI.

Un tanar din Iasi, cazul 45 de infectare cu coronavirus

Un barbat in varsta de 20 de ani din Iasi a fost depistat cu coronavirus. In acest moment este asimptomatic.

Acesta a venit din Italia in data de 10 martie si a intrat in carantina la Satu Mare. A venit cu masina, in care mai era o persoana. Testul celei de-a doua persoane a iesit negativ, dar va fi reluat, precizeaza stirileprotv.ro.

Publicitate

Tanarul va fi transportat miercuri seara cu izoleta la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Publicitate

Anuntul SRI despre un ofiter infectat cu COVID-19

In data de 10 martie 2020, un ofiter din cadrul Serviciului Roman de Informatii a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Directia de Sanatate Publica Bucuresti, impreuna cu Directia Medicala din SRI, au desfasurat o ancheta epidemiologica pentru identificarea si izolarea tuturor persoanelor cu care acesta a intrat in contact. In prezent, situatia este sub control si au fost luate deja toate masurile prevazute in astfel de cazuri.

Citeste si articolul :   Reguli noi pentru concediile medicale

Directorul SRI a dispus infiintarea unei comisii la nivelul Serviciului care va monitoriza permanent implementarea tuturor masurilor necesare pentru limitarea raspandirii noului virus de catre persoanele care au fost in contact cu pacientul confirmat cu coronavirus. SRI comunica permanent cu institutiile abilitate pentru gestionarea problematicii COVID-19 si respecta cu strictete hotararile acestora.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.