ULTIMA ORA: Inca doua noi cazuri de coronavirus, in Romania. Bilantul a crescut la 31 de persoane. Este primul medic infectat

Doua noi cazuri de imbolnavire cu coronavirus au fost inregistrate miercuri dimineata la nivel national. Este vorba de o femeie de 43 ani, contact al pacientului care a fost internat in Spitalul Dimitrie Gerota. Ea este medic in spital. Al doilea caz este un barbat de 42 de ani din Iasi, intors in tara din Venetia.

Actualizare 10:05. A fost confirmat inca un caz de COVID-19, in Iasi. Barbatul s-a intors in tara pe 2 martie, din Venetia, si a prezentat simptome doua zile mai tarziu, iar pe 10 martie a fost internat in spital.

„Un caz de imbolnavire cu noul coronavirus a fost inregistrat in aceasta dimineata, al 31-lea caz la nivel national. Este vorba de un barbat, 42 ani, confirmat in Iasi, debut pe 4.03, internat pe 10.03, revenit din Venetia in 2.03, este la Spitalul de Boli Infectioase”, a transmis Grupul de Coordonare Stretegica, potrivit digi24.ro.

Ministerul de Interne a facut, marti, precizari cu privire la cazul barbatului infectat cu coronavirus de la spitalul Dimitrie Gerota din Bucuresti.

El are 60 de ani, este pensionar al MAI din 2015 si lucreaza la ADP sector 4. In 5 martie, el a fost internat in spital, cu simptome diferite de cele uzuale la infectarea cu coronavirus, insa le-a dezvoltat la trei zile de la internare.

Barbatul declarase pe propria raspundere ca nu a calatorit in afara tarii, cand de fapt s-a intors in tara din Israel in data de 26 februarie. La momentul internarii, pacientul numarul 17 a declarat si semnat in formularele de consimtamant ca nu a calatorit in afara tarii in ultimele doua luni.

In urma anchetei epidemiologice, s-a constatat ca acesta a impartit martisoare in data de 2 martie la Amenajarea Domeniului Public sector 4. In prezent, sediul ADP Sector 4 este inchis, dupa ce pacientul numarul 17 a intrat in contact cu peste 120 de persoane.

Prima oara cand s-a simtit rau si a mers la spital a fost in data de 3 martie. A doua zi a revenit la serviciu, iar in 5 martie s-a dus din nou la spital, cand a si fost internat.

Citeste si articolul :   Calendarul previziunilor lui Nostradamus pe ani: "Un val de dezastre naturale va lovi intreaga lume"

In seara zilei de 9 martie s-a stabilit ca el are coronavirus si l-a raspandit altor persoane din jurul sau, intre care nurorii lui, care este gravida si nepotului.

Ce masuri au fost luate la Spitalul Dimitrie Gerota
– Restrictionarea totala a accesului in spital;

– Efectuarea imediata a anchetei epidemiologice, cu identificarea tuturor contactilor directi;

– In prima parte a zilei de 10 martie, toti contactii directi au fost testati pentru Covid-19 la Institutul National de Boli Infectioase Matei Bals si raman sub supraveghere medicala si in izolare la domiciliu conform recomandarilor specialistilor epidemiologici si infectiosi de la acest institut;

– Tot in data de 10 martie s-au recoltat probe si de la pacientii cu risc.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.