ULTIMA ORA: Declaratia premierului Orban despre INCHIDEREA SCOLILOR

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni ca in Comitetul pentru situatii de urgenta se analizeaza posibilitatea inchiderii scolilor in contextul epidemiei de coronavirus, insa a subliniat ca o astfel de masura nu poate fi luata usor si ca este nevoie sa fie pregatita.

“Am vazut ca toata lumea se pricepe la toate masurile pe care ar trebui sa le ia Guvernul. Aceasta masura este in analiza. Nu este o masura care poate fi luata usor, pentru ca o masura de inchidere a scolilor perturba procesul educational si lipseste copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informatiile, cunostintele necesare si de a crea un gol in ceea ce priveste derularea serviciului educational. Este o masura care intr-un fel trebuie pregatita.

Puneti-va intrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la scoala? Raman acasa. Pot sa stea ei sub supraveghere? Exista in fiecare familie un bunic sau o bunica sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucreaza?

Articolul continuă după reclame

Copiii nu pot fi lasati fara supraveghere, pentru ca, altfel, daca nu-i mai ducem la scoala si ii lasam acasa fara supraveghere, s-ar putea sa fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decat daca se duc la scoala intr-un cadru organizat, aflati sub supravegherea cadrelor didactice. Astfel de masuri trebuie luate dupa o analiza foarte serioasa, atunci cand exista cu adevarat toate argumentele pentru a putea lua aceasta decizie. Avem ca punct de analiza din nou pe ordinea de zi a Comitetului national pentru situatii de urgenta acest punct, aceasta analiza pe care o facem”, a spus Orban la finalul Biroului Permanent National al PNL, potrivit stirileprotv.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.