ULTIMA ORA: Inca un caz de coronavirus, in Bucuresti. Este cel de-al doilea caz din Capitala

Un nou caz de coronavirus a fost depistat in Bucuresti. Acesta este cel de-al doilea caz depistat oficial in Capitala si cel de-al 14-lea la nivel national.

Este contact apropiat al barbatului de 49 de ani, din Capitala, confirmat pozitiv in cursul zilei de ieri.

Publicitate

Femeia, de 42 de ani, se afla in centrul de carantina Bucuresti si urmeaza sa fie transferata la Matei Bals.

Patru cazuri, confirmate sambata

Publicitate

Pana duminica, 8 martie, pe teritoriul Romaniei au fost inregistrate 14 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19 (coronavirus). Dintre aceste cazuri, 5 persoane au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, in cursul zilei de astazi o alta persoana a fost declarata vindecata. Este vorba de tanara de 16 ani, colega tanarului externat in cursul zilei de ieri, al carei rezultat a fost negativ la doua teste consecutive efectuate in decurs de 24 de ore. Aceasta va fi externata in cursul zilei de duminica, 8 martie, de la Spitalul de boli infectioase din Timisoara.

Citeste si articolul :   Accident grav in Romania. Din pacate, medicii nu au mai putut sa faca nimic

In acest moment, cele 9 persoane purtatoare ale virusului sunt internate in centre medicale din Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova si Bucuresti.

Starea de sanatate a pacientilor internati este buna, iar persoanele in varsta si care au boli cronice sunt monitorizate cu atentie de catre personal medical specializat.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 11 persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta ora au fost prelevate si analizate 948 probe de la persoanele care au sosit in Romania din zone afectate de infectia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat in contact cu pacienti confirmati cu acest virus. Dintre acestea, 934 au iesit cu rezultat negativ, adica persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul, mentioneaza stirileprotv.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.