Apel dur si disperat al unei doctorite din Italia: “Pana acum au vorbit epidemiologii, acum va vorbesc medicii de la reanimare!”

Un medic ATI avertizeaza cetatenii italieni sa nu se mai expuna aglomeratiilor pentru ca si ei au responsabilitate pentru ce se intampla.

Cu trei mii de oameni care au nevoie de terapie intensiva in Lombardia si prea putini medici, nordul Italiei este aproape de punctul in care nu mai putea primi pacienti in spitale. Medicii fac apeluri peste apeluri pentru a-i convinge pe oameni sa stea acasa si sa nu mai raspandeasca virusul si ii cheama pe colegii pensionari de acasa. Barbara Balanzoni este medic anestezist.

A lucrat atat in Kosovo si in Afganistan, cu organizatia Medici fara Frontiere. Si desi obisnuita cu situatiile de criza, pe 6 martie a decis sa transmita un mesaj tuturor italienilor in care sa le explice cat de serioasa e situatia din spitalele supraaglomerate de cazurile de COVID-19.

„Nu sunt suficiente aparate de ventilatie si nici personal medical”

Publicitate

„Nu mai sunt locuri la terapie intensiva, nu sunt destule aparate de ventilatie artificiala! E un numar limitat de paturi si oamenii care au nevoie de reanimare sunt mai multi! Singurul lucru care se poate face cand nu sunt suficiente locuri la reanimare este de opri blocul operatoriu. Adica cine trebuia sa fie operat nu va mai fi operat!”

“Nu sunt suficiente aparate de ventilatie si nici personal medical. Daca voi continuati sa mergeti la bar, in discoteci, daca va continuati viata obisnuita, cresteti numarul de imbolnaviri. Pana acum au vorbit epidemiologii, acum va vorbesc medicii de la reanimare. Daca va creste numarul pneumoniilor care au nevoie de reanimare, noi nu vom mai sti unde sa le punem. E clar?

Citeste si articolul :   Doliu in televiziunea din Romania. S-a stins din viata la doar 46 de ani

Si de atunci a inceput sa faca video-uri si sa le posteze pe pagina sa de Facebook in fiecare zi. In ciuda faptului ca mai multi colegi i-au spus ca ar fi mai bine sa taca, ca alarmeaza oamenii.

Doar ca intre timp au mai inceput sa vorbeasca si alti medici. Felice Spaccavento este medic la spitalul din Molfetta si s-a filmat dupa zile lungi de lucru. Intai si-a cerut pentru oboseala de pe fata sa si apoi a transmis un mesaj de responsabilizare: „Sunt anestezist si ma ocup de cei mai fragili pacienti, care trebuie ingrijiti in cel mai bun mod posibil. Va rog sa respectati regulile: evitati locurile aglomerate, centrele comerciale, grupurile de oameni”.

Citeste mai multe pe libertatea.ro

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.