Pentru inima si digestie: cinci beneficii pentru sanatate ale bananelor

Pentru multi oameni, bananele sunt cele mai indragite fructe si nu in zadar: la urma urmei, nu sunt doar foarte gustoase, ci si sanatoase. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pentru sanatate ale bananelor  pentru care merita consumate mai des.

Bananele sunt bogate in vitamine si minerale

Bananele sunt cunoscute de mult ca fiind bogate in potasiu, dar pe langa aceasta substanta contin vitamina B6, vitamina C, fibre, magneziu, siliciu si mangan. Din cauza valorii lor nutritive, bananele devin adesea o parte importanta a alimentatiei sanatoase a majoritatii oamenilor.

Ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange

Bananele, care contin pectina si amidon rezistent, pot ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele cu diabet. Cu toate acestea, consumul unei banane coapte pe stomacul gol poate provoca o crestere a glicemiei, motiv pentru care nutritionistii recomanda combinarea bananelor cu alimente proteice precum iaurtul grecesc, untul de arahide etc.

Citeste si articolul :   Beneficiile ascunse ale bananelor, in special cele cu pete negre

Sprijina sanatatea inimii

Continutul lor ridicat de potasiu face din banane un aliment excelent pentru mentinerea sanatatii inimii si a altor muschi. Potasiul scade tensiunea arteriala chiar si la persoanele cu hipertensiune arteriala, ceea ce, la randul sau, ii protejeaza de dezvoltarea bolilor cardiovasculare periculoase, potrivit unei analize din 2017 a cercetarii stiintifice .

Publicitate

Ajuta la pierderea in greutate

Deoarece bananele sunt foarte satioase, dar relativ sarace in calorii, pot face pierderea in greutate mult mai usoara. Daca incercati sa slabiti, nu ezitati sa mancati banane la micul dejun sau sa le folositi ca o gustare consistenta, dar usoara si rapida.

Imbunatateste digestia

Fibrele din banane imbunatatesc digestia si ajuta la ameliorarea constipatiei. Cu toate acestea, practic, doar bananele coapte se pot lauda cu o astfel de proprietate, in timp ce fructele verzi si supracoapte, dimpotriva, pot provoca probleme digestive: dureri abdominale, flatulenta, diaree si constipatie.

Autor