Se anunta noi scumpiri. Presedintele APIA: Pretul creste cu cel putin 20% si se va vedea la raft din octombrie

Noi scumpiri in Romania. Va creste si pretul apei imbuteliate, iar majorarea va fi de cel putin 20%, eustine George Ristea, presedintele Asociatiei Producatorilor din Industria Apei.

Potrivit acestuia, apa de izvor imbuteliata se va scumpi din cauza noilor preturi la energie, ambalaje si combustibili, precum si a presiunii cursului de leu-euro in urma investitiilor realizate in productie.

In prezent are loc o recalibrare a nivelului de pret, astfel incat o parte din costurile suplimentare va fi transferata catre clientii finali, spune APIA, intr-un comunicat.

Producatorii de apa de izvor sustin ca platesc facturi de energie electrica cu 90% mai mari fata de 2020, pretul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% si, in plus, a crescut cu aproape 50% pretul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt si presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investitiilor majore realizate in ultimul timp, evolutia acestuia reprezentand o permanenta ingrijorare.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

“Principalul motiv este scumpirea energiei electrice, in general producatorii sau imbuteliatorii de apa sunt energofaci, consuma foarte multa energie si aceasta scumpire cu 90% duce la scumpirea apei. Dar acesta e doar unul dintre motive. Apoi, materialele de ambalat au o crestere de 50%. (…) Minimum 20% va fi majorarea si poate ajuge spre 25-30%, iar in luna octombrie ar trebui sa se vada deja la raft”, a declart George Ristea, presedintele APIA, la Digi24.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.