Se anunta noi scumpiri. Presedintele APIA: Pretul creste cu cel putin 20% si se va vedea la raft din octombrie

Noi scumpiri in Romania. Va creste si pretul apei imbuteliate, iar majorarea va fi de cel putin 20%, eustine George Ristea, presedintele Asociatiei Producatorilor din Industria Apei.

Potrivit acestuia, apa de izvor imbuteliata se va scumpi din cauza noilor preturi la energie, ambalaje si combustibili, precum si a presiunii cursului de leu-euro in urma investitiilor realizate in productie.

In prezent are loc o recalibrare a nivelului de pret, astfel incat o parte din costurile suplimentare va fi transferata catre clientii finali, spune APIA, intr-un comunicat.

Producatorii de apa de izvor sustin ca platesc facturi de energie electrica cu 90% mai mari fata de 2020, pretul combustibililor s-a majorat cu aproximativ 20% si, in plus, a crescut cu aproape 50% pretul ambalajelor (PET-uri, carton, folie). De asemenea, membrii APRIA resimt si presiunea cursului de schimb leu-euro, din cauza investitiilor majore realizate in ultimul timp, evolutia acestuia reprezentand o permanenta ingrijorare.

Publicitate

“Principalul motiv este scumpirea energiei electrice, in general producatorii sau imbuteliatorii de apa sunt energofaci, consuma foarte multa energie si aceasta scumpire cu 90% duce la scumpirea apei. Dar acesta e doar unul dintre motive. Apoi, materialele de ambalat au o crestere de 50%. (…) Minimum 20% va fi majorarea si poate ajuge spre 25-30%, iar in luna octombrie ar trebui sa se vada deja la raft”, a declart George Ristea, presedintele APIA, la Digi24.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.