Simptomele timpurii ale bolii Parkinson

Parkinson este o boala foarte complexa care poate avea multe simptome diferite. Cu toate acestea, este foarte usor sa se faca distinctia intre doua tipuri de simptome: simptome motorii si nemotorii, cum ar fi depresia. In plus, simptomele pot varia foarte mult de la o persoana la alta, deci nu toti cei cu Parkinson sufera la fel.

Sindromul Parkinson

Parkinson, cunoscut si sub numele de boala Parkinson sau sindromul Parkinson, este o tulburare a sistemului nervos care face ca grupuri mici de celule din creier sa fie deteriorate si apoi sa moara. Ca urmare a acestei boli, celulele nu mai pot produce dopamina, de care corpul nostru are nevoie pentru a se putea misca lin si pentru a mentine miscarile corpului sub control. Persoanele cu aceasta boala au adesea simptome precum tremuraturi, probleme de vorbire si brate si picioare rigide. Nimeni nu este imun la Parkinson. Cei care au implinit varsta de 50 de ani au un risc mai mare si aproximativ fiecare a 500-a persoana este afectata. Boala este o afectiune degenerativa pe termen lung care se agraveaza treptat. Din pacate, inca nu exista leac.

Citeste si articolul :   Oamenii de stiinta de la USC identifica ordinea simptomelor COVID-19

Simptome

Publicitate

Dupa cum am mentionat anterior, simptomele bolii Parkinson pot varia de la o persoana la alta. Cu toate acestea, exista o lista de simptome care sunt adesea legate de aceasta boala. Cele mai frecvente simptome sunt:

Tremuratul

Rigiditate

Miscare lenta (si mica)

Oboseala

Mersul amestecat, impiedicat

Pierderea capacitatii de a misca un brat sau un picior (in mod corespunzator)

Tulburari de echilibru

Probleme de limbaj (moi si monotone)

Crampe musculare in timp ce scrie

Expresie goala sau privire pierduta

Alte simptome care sunt legate in mod regulat de boala Parkinson sunt:

Probleme ale vezicii urinare si intestinului

constipatie

Ameteli si risc de cadere

Probleme oculare

Membre dureroase

Instabilitate emotionala

Probleme de memorie

tulburari de somn

Tensiunea arteriala scazuta

Degenerari cognitive

halucinatie

dementa

Mers rigid

Picioare nelinistite

Probleme de piele

Transpiratie excesiva

Probleme de comunicare si limbaj

dificultati la inghitire

Recunoasteti mai multe dintre aceste simptome, in special tremuraturi, rigiditate si probleme de miscare? Atunci, ar trebui sa va programati imediat la medicul dumneavoastra de familie sau un medic neurolog.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.