Care sunt simptomele alergiilor alimentare

O alergie alimentara este raspunsul de aparare al organismului la o componenta continuta intr-un aliment. Se intampla adesea ca o persoana care sufera de alergii  si sa nu stie nici macar despre prezenta acestei afectiuni. Indicatorii clinici ai bolii sunt foarte vagi, se pot manifesta in moduri diferite. De aceea este usor sa o confundati cu o tulburare a tractului intestinal, infectioasa sau raceli.

Cauzele aparitiei

In ultimele decenii, cazurile de alergii au crescut semnificativ. Cauzele sunt urmatoarele :

Ereditate. Copiii ai caror parinti au una dintre formele bolii se confrunta adesea cu ea. Mai mult, sensibilitatea lor poate fi complet diferita de alergeni diferiti.

Alimente. Diversi aditivi chimici, conservanti, arome provoaca o reactie de protectie in sistemul imunitar, deoarece ii sunt straini.

Publicitate

Substante chimice. Acestea pot functiona defectuos in sistemul nervos si endocrin, ceea ce duce la o slabire a sistemului imunitar.

Antibioticele la o varsta frageda. In viata unui copil, primii ani sunt foarte importanti pentru formarea sistemului imunitar. Terapia cu antibiotice interfereaza cu acest proces natural din organism.

Citeste si articolul :   Cinci plante de gradina care va vor rezolva cea mai mare problema: insomnia

Cresterea igienei. Contactul cu diverse bacterii si microorganisme este necesar pentru ca sistemul imunitar sa se formeze corect. Procedurile de igiena excesiva obliga organismul sa treaca la substante inofensive si sa se  lupte.

Simptome

Simptomele sunt diverse, iar reactia tuturor la alergeni se poate manifesta in moduri diferite.

-Rinita. Nas infundat, umflaturi, descarcare incolora.

-Conjunctivita.

-Ochii rosii, senzatie de arsura

-Otita.

-Deficienta auditiva, congestie si disconfort.

-Dureri de cap.

-Sindromul bronhospastic.

-Respiratie dura.

-Varsaturi.

-Enterocolita.

-Colici, flatulenta, diaree.

-Urticarie.

-Eruptie pe piele, ca dupa contactul cu urzici, mancarime.

Tratament

Dupa examinarea si livrarea tuturor probelor si analizelor necesare, medicul va prescrie un tratament adecvat. Este important sa pastrati un jurnal alimentar, astfel incat sa puteti elimina treptat alimentele care declanseaza o reactie. Urmati o dieta, scotand din dieta alimentele care provoaca alergii cel mai des (oua, miere, ciocolata, lactate, leguminoase, citrice). Aveti grija cand mancati alimente noi.

Luarea medicamentelor este, de asemenea, importanta. Prescrierea de antihistaminice va ajuta la corectarea sistemului imunitar si la ameliorarea simptomelor. Exista optiuni de tratament si medicina traditionala. Dar este interzis sa faceti acest lucru fara sfatul medicului. Este important sa stii !!! Supravegherea medicala este pur si simplu necesara, deoarece alergiile sunt foarte imprevizibile. Auto-medicarea nu numai ca nu garanteaza rezultatele, dar poate fi si daunatoare.

Autor