Scandal intre Sosoaca si Rafila: „Sunt mai inteligenta”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS si deputat din partea Social Democratilor, a avut prima disputa cu senatoarea AUR Diana Sosoaca. Schimbul de replici a avut loc miercuri seara pe tema testarilor care se efectueaza pentru depistarea pacientilor care au coronavirus.

Totul a plecat de la declaratiile senatoarei AUR care a declarat ca a primit din partea mai multor centre de efectuare a testelor de tip RT-PCR informatii potrivit carora pe documentul pe care il primeste persoana testata de COVID-19 s-ar regasi, in josul paginii, cu litere mici, textul: „Activitate de recoltare neacreditata RENAR”. Sosoaca a sustinut ca sunt multe asemenea cazuri, inclusiv unul din cele mai mari centre de recoltare analize COVID-19 din tara.

Profesorul Alexandru Rafila a declarat ca nu se pot acredita recoltarile in sine, ci doar laboratoarele. In acest context, laboratoarele nu-si pot asuma raspunderea pentru manipularea testelor care ajung la acestea prin intermediul ambulantelor, este exemplul oferit de medic.

Medicul Rafila a mai adaugat ca si daca ar exista greseli sau rezultate incorecte, persoana care a fost depistata pozitiv COVID-19, sigur are virusul, singura posibilitate de eroare fiind ca cineva pozitiv de fapt, sa obtina un test negativ.

Publicitate

Dialogul dintre Rafila si Sosoaca

“Adica si cei negativi sunt tot pozitivi?”, l-a intrerupt Diana Sosoaca, vizibil in dezacord cu explicatiile lui Rafila.

Alexandru Rafila: “Ma lasati sa vorbesc?”

Diana Sosoaca: “Totusi cred ca pot sa va pun o intrebare”

Alexandru Rafila: “Puneti intrebari in cascada”

Diana Sosoaca “Pentru ca sunt mai inteligenta decat altii”

Alexandru Rafila: “Absolut, se vede de la distanta”

Senatoarea AUR a folosit gresit cuvantul “septic”, dorind sa se refere la un mediu steril.

“Doamna Sosoaca, dvs stiti ce inseamna un mediu septic?”, a intrebat-o Rafila.

“Da, stiu. Nu exista in Romania”, a raspuns senatoarea AUR.

“Doamna Sosoaca, un mediu septic inseamna un mediu infectat”, a corectat-o Rafila.

“A, da, aseptic”, a spus Diana Sosoaca.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.