Klaus Iohannis, despre elevii care nu au tablete: Noi vorbim de o catastrofa, nu de detalii administrative

Pana cand se gasesc solutiile ca elevii sa poata participa la cursuri online, sunt copii care in continuare nu au acces la educatie. Presedintele Klaus Iohannis spune ca trebuie gasite solutii, nu vinovati, pentru ca „vrem sa prevenim o generatie pierduta”.

Intrebat, luni, intr-o conferinta de presa, despre elevii care nu au avut posibilitatea in prima luna de scoala sa invete online pentru ca nu aveau tablete sau internet sau curent electric, Klaus Iohannis a spus ca „noi vorbim de o catastrofa, nu de niste detalii administrative”.

Articolul continuă după reclame

„In aceasta perioada nu cred ca e cazul sa cautam vinovati, ci solutii. Noi vorbim de o catastrofa, nu de niste detalii administrative. Vrem sa prevenim o generatie pierduta. Se cauta solutii pentru fiecare caz in parte. Problema este imensa si contine mult mai multe probleme decat ca intr-o scoala poate nu toti elevii au primit materialul pentru a participa online. Pe parcurs ele se rezolva, imi doresc la pana la sfarsitul anului scolar sa putem spune ca am reusit sa dotam scolile”, a spus Iohannis.

Citeste si articolul :   Cristian Tudor Popescu il pune la zid pe presedinte: "A inceput sa se creada Isus Hristos"

De asemenea, intrebat daca sunt in siguranta elevii la scoala, acolo unde se mai fac cursuri fata in fata, Iohannis a spus ca „pandemia ne-a luat pe nepregatite”.

Publicitate

„Guvernul lucreaza la aceste chestiuni si in fiecare zi apare cate un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregatite. Tin sa va amintesc ca atunci cand a aparut la noi pandemia rezervele Romaniei au fost zero in acest domeniu. De atunci noi gestionam pandemia in paralel gestionam toate domeniile unde ar fi trebuit sa existe o rezerva”, a mai spus Iohannis.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.