Parintele Necula – Invierea Domnului cu bisericile inchise: Vom trai in biserici o sufocare, pentru o perioada de timp…

Anul acesta Pastele va fi sarbatorit fara credinciosi in bisericile din Romania ca urmare a masurilor luate impotriva raspandirii pandemiei COVID-19.

Constantin Necula, preot la Catedrala Metropolitana Sibiu

“Oficierea slujbelor fara credinciosi nu este clar o normalitate, ci un act de ascultare fata de stat si sper ca acest lucru sa fie inteles si de cei care au comentat impotriva linistii si culturii ascultarii din Biserica. Sper ca atunci cand revenim la normalitate lucrul acesta sa nu fie uitat, ci socotit ca un raspuns de criza la o situatie de criza.

Preotii au incurajat oamenii sa isi rezolve problemele duhovnicesti fie prin telefon, fie prin Skype sau alte metode. Lipsa Sfintelor Taine din viata credinciosului poate deveni grava pentru cei care, din nefericire, sunt pe ultimul drum din viata lumeasca. Insa pentru acestia au fost facute demersurile necesare, exista un amplu inventar de interventie pentru preoti in aceasta situatie iar acestia stiu ce au de facut si au fost ajutati intotdeauna de cei ai casei sa duca pana la capat momentele acestea.

Greutatea va fi la redeschiderea bisericilor pentru credinciosi cand, foarte probabil, vom trai in biserici o sufocare, pentru o perioada de timp. Insa un credincios autentic stie ca atunci cand nu esti la biserica iti sporesti virtutile necesare sa stai in biserica. Va continua rugaciunea, va continua o viata de familie echilibrata, se va ruga si mai mult.

Nu sunt lucruri marete, nu e nimic spectaculos in a fi crestin insa crestinismul este o forma de jertfire permanenta, de viata continua. Eu as crede ca zilele acestea unul dintre lucrurile legate de postire este curatarea listei de Facebook, evitarea judecatilor, atentia de a nu intra in barfe, fie ele si online, pentru a ramane mereu cu pieptul gata sa-l primeasca pe Hristos. Toate aceste zile petrecute acasa ne ingaduie sa ne apropiem de El.

In ceea ce priveste legatura cu credinciosii, avem preoti care sunt implicati in cantinele care asigura masa celor nevoiasi, preoti care ii viziteaza acasa pe cei bolnavi sau batrani care, de multe ori, nu au pe nimeni sa ii caute, avem preoti care coordoneaza foarte multi voluntari care le aduc mancare, le aduc apa, sau ii sprijina cu o vorba buna.

Citeste si articolul :   Mai ai acasa acest peste? O decoratiune pe care romanii o aveau in casa pe vremea lui Ceausescu a ajuns sa coste foarte mult!

Avem preoti care sunt integrati in structuri ale SMURD-ului, ale ambulantei, sunt preoti-medici, preoti asistenti medicali, samd. Manastirile au reactionat si ele la chemarea de a se pune la indemana oamenilor. Aportul acesta nu este mic iar preotii au strans sume mari de bani donate spitalelor si comunitatilor locale.

Nu ma tem ca nu gasim solutii prin care sa putem comunica oamenilor ca nu sunt singuri iar preotii au obligatia de a le spune acest lucru. Credinciosii aud, chiar si din propria casa, glasul pastorului care le spune ca turma nu este pierduta si nici destramata”, spune cunoscutul preot potrivit hotnews.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.