Ce se intampla cu organismul cand te infectezi cu coronavirus! Specialistii explica simptomele COVID-19

Specialistii in cercetare de la Universitatea Columbia au format un studiu care arata ca simptomele COVID-19 difera de la o persoana la alta, deoarece depinde de organismul fiecaruia.

Studiul cercetatorilor de la Universitatea Columbia si cei de la Imperial College mai arata 9 din 10 cazuri din Hubei au trecut neobservate, pentru ca simptomele coronavirusului difera de la o persoana la alta.

Simptomele coronavirusului sunt diferite

Conform cercetatorilor, tusea seaca nu exista la unul din trei cazuri, febra este aproape mereu, dar nu din primele zile si nu este foarte ridicata. Temperatura febrei ramane mereu sub 39 grade.

Publicitate

Totodata, unul din trei pacienti acuza stare de oboseala, iar unul din cinci are respiratie scurta. De asemenea, durerile in gat, durerile musculare specifice gripei si durerile de cap apar doar la unul dintre sapte cei confirmati cu COVID-19, sustin cercetatorii.

Ziua a opta de infectare este decisiva

Citeste si articolul :   Expert hematolog despre COVID-19: “Arma care va invinge aceasta boala este in sangele celor au facut-o si s-au recuperat”

Potrivit specialistilor, unii dintre pacienti poate dezvolta imediat sau temporar o forma mai grava a bolii numita sindrom de detresa respiratorie acuta.

Manifestarile acestei boli sunt dispnea severa, cianoza sau hipoxemia, iar specialistii sustin ca punctul de cotitura al bolii se afla in jurul zilei a opta.

Cercetatorii au format un plan al evolutiei simptomelor in cazul persoanelor infectate cu COVID-19. Asadar, in prima zi persoanele infectate cu coronavirus prezinta febra, apoi intervin oboseala, durerile musculare si este posibil sa intervina si tusea seaca. Este posibil ca un numar mic de pacienti sa fi simtit stari de greata cu o zi-doua inainte.

Planul evolutiei simptomelor

In a cincea zi, pacientii vor avea dificultati de respiratie, mai ales persoanele inainte in varsta, care sunt cele mai vulnerabile in fata coronavirusului.

In cea de-a saptea zi, exista posibilitatea ca pacientii sa fie transportati la spital. Iar cei care au o forma grava de vor dezvolta un sindrom de detresa respiratorie acuta, ceea ce inseamna impiedicarea plamanilor sa realizeze schimbul de oxigen si dioxid de carbon, ceea ce inseamna moartea sigura.

Citeste si articolul :   10 semne comune ca in corpul tau exista toxine

In cea de-a zecea zi, daca boala se agraveaza, pacientii ajung la Terapie Intensiva, acestia confruntandu-se cu dureri puternice in zona abdominala.

Specialistii precizeaza de asemenea, ca circa 2% din cei infectati iti pierd viata la circa 18 zile de la infectarea lor, scrie redactia.ro.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.