Ce face Raed Arafat cand ajunge acasa. Cum se protejeaza seful DSU de coronavirus

Raed Arafat a declarat ca pandemia de coronavirus este o situatie pe care nimeni nu are cum sa o controleze 100%, dar raspandirea ei poate fi limitata. „Pantofii sunt scosi la intrare, ii tin in casa, in apartament, dar la intrare. Am scos hainele de afara.

Am un gel pe baza de alcool pe care-l folosesc dupa ce ma spal pe maini. De regula, camasa si hainele merg la spalat. Oricum, virusul nu se ia de pe haina, decat daca cineva a stranutat pe tine.

Chiar daca ajunge pe haine, tot o sa moara. Se ia mai ales de pe suprafete sau daca cineva a tusit sau stranutat spre tine. Se ia daca eu tusesc sau stranut in palma si pun mana pe o suprafata si peste cateva ore vine altcineva si pune mana pe respectiva suprafata apoi pune mana pe fata.” a spus Raed Arafat, la A3.

Seful DSU a amintit ca atunci cand a fost SARS, s-au infectat persoanele de la un anumit etaj dintr-un hotel. Dupa ancheta, s-a constatat ca una dintre persoanele infectate a apasat pe butonul de la etajul respectiv. Cei care s-au infectat ulterior sunt cei care au apasat pe buton dupa respectiva persoana infectata.

Raed Arafat a mai spus ca e foarte corect sa apesi pe butonul din lift cu un servetel sau cu cheia. Totodata, seful DSU a mai precizat ca telefonul trebuie dezinfectat, fructele trebuie spalate, pentru ca nu exista riscul sa iei de pe fruct, insa exista riscul sa iei de pe ambalaje, daca a pus mana pe ele anterior cineva infectat, scrie huff.ro.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.