6 plante care ajuta la combaterea insomniei

Somnul sanatos si lung este foarte important pentru sanatatea, bunastarea si starea noastra de spirit. Din pacate, multi oameni nu pot dormi suficiente ore noaptea din cauza insomniei, care se datoreaza adesea stresului, perturbarii ritmurilor circadiene, muncii grele, zgomotului strazii si asa mai departe. Pentru a face fata insomniei, nu este necesar sa luati o multime de medicamente cu efecte secundare. Aceste cateva plante te pot ajuta sa adormi.

Musetel

Florile de musetel contin apigenina flavanoid, care are un efect sedativ usor. Musetelul normalizeaza somnul, amelioreaza durerile de cap, amelioreaza tensiunea nervoasa si reduce anxietatea. Datorita efectului sau usor asupra sistemului nervos, ceaiul de musetel este potrivit nu numai pentru adulti, ci si pentru copii. Cu toate acestea, este important sa retineti ca un astfel de ceai are un gust specific, iar daca dumneavoastra sau copilul dumneavoastra doriti sa-l imbunatatiti, adaugati in bautura o lingura de miere si o felie de lamaie.

Citeste si articolul :   Cele mai bune alimente pentru a ajuta la reducerea balonarii

Oregano

Aceasta planta parfumata amelioreaza bine stresul dupa o zi grea de munca. Asadar, daca ai o munca foarte stresanta, ceaiul de oregano poate fi cel mai bun asistent al tau in lupta pentru propriile celule nervoase si pentru o noapte de odihna de calitate.

Publicitate

Lavanda

Mirosul de lavanda amelioreaza durerile de cap, este linistitor si te poate ajuta sa dormi atat de adanc si profund incat nici cele mai tare ceasuri cu alarma nu te pot trezi. Retineti acest lucru daca decideti sa respirati ulei esential de lavanda sau sa va preparati ceai cu aceasta planta. De asemenea, aveti grija sa adaugati ulei esential de lavanda in apa fierbinte de baie. Uleiul poate provoca o reactie alergica.

Publicitate

Salvie

Salvia amelioreaza bine oboseala mentala, ajuta sa faca fata anxietatii si face o persoana mai putin nervoasa si iritabila. Daca nu poti dormi din cauza multor emotii negative, bea o infuzie calda de salvie cu miere, lamaie, menta sau fructe de padure uscate.

Citeste si articolul :   Menta este un remediu aromat

Radacina de telina

Substantele continute in radacina de telina contribuie la relaxarea musculara si amelioreaza supraexcitatia nervoasa. Radacina de telina este adesea folosita in gatit (supe, salate si chiar clatite), iar daca iti place gustul acestei plante, atunci o poti face cu usurinta parte din cina ta, care nu numai ca te va umple, ci si te va ajuta sa  adormi mai repede.

Menta

Menta are un efect antiinflamator asupra creierului si a sistemului nervos, relaxeaza, amelioreaza durerile de cap si imbunatateste tractul digestiv. Menta are un miros si un gust placut, asa ca este perfecta pentru cei care nu sunt prea indragostiti de aroma specifica a diferitelor ierburi si plante.

Publicitate

Autor