De ce este necesar sa punem pietre in ghivece vara? Sfatul secret al florarilor

Perioada de vara este un anotimp care va poate pune plantele in pericol.

Pe langa inchiderea ferestrelor si coborarea jaluzelelor pentru a evita expunerea directa, plantele trebuie asezate intr-un loc cu putina lumina, dar unde razele soarelui sa nu le afecteze. Baia este de obicei cel mai bun loc pentru a pune plantele in aceste luni, dar sunt si alte lucruri de luat in considerare.

Udare

Plantele au nevoie de mai multa apa decat de obicei vara, mai ales in timpul valurilor de caldura. De aceea este foarte important sa irigati adanc, astfel incat apa sa ajunga la radacini. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei, indiferent de anotimp.

Ca sa stii daca au toata apa de care au nevoie, trebuie doar sa apesi cu degetul in  pamant si daca vezi ca este inca uscat, continuati  sa udati mai incet.

Publicitate

Pe langa irigatiile mai adanci, trebuie si sa udati mai des: la prima ora dimineata si dupa lasarea intunericului. Va trebui facuta in acest interval orar pentru ca altfel plantele se pot deteriora.

Citeste si articolul :   7 alimente care va curata colonul in mod natural

De asemenea, este important sa indepartati ramurile, frunzele uscate si florile decolorate.

Mutati plantele in interior

Daca ghivecele sunt asezate in terasa sau balcon, cel mai bine este ca intre  orele cele mai calde plantele sa fie in interiorul casei, pentru a evita expunerea directa la soare.

Temperatura din casa trebuie si ea echilibrata. De asemenea, pentru a creste uniform, florile ar trebui expuse șa lumina  din cand in cand, pentru a putea profita din plin de lumina naturala. In general, ingrijirea plantelor de interior nu necesita accesorii, echipamente sau produse specializate.

Adaugati pietre in ghiveci

Pietrele sunt cei mai buni aliati pentru a mentine umiditatea mai mult timp si pentru a o face sa ajunga la radacini.

Vara, este important sa se creeze un spatiu racoros si umed pentru plante. Cel mai bine este ca daca ai terasa, aseaza-le in zona unde este cea mai mare umbra. Acest lucru va face mai usor sa le udati.

Citeste si articolul :   6 sfaturi pentru ca frunzele de castraveti sa nu se ingalbeneasca si recolta sa fie bogata

Evitati sa puneti plante langa perete

Peretii degaja multa caldura, mai ales daca primesc lumina directa a soarelui, iar aceasta caldura se transmite plantelor. Prin urmare, in cele mai calde ore, este mai bine sa le separati pentru ca aerul sa circule mai bine.

Ai grija la boli

Vara este perioada cea mai riscanta in acest sens. O atentie deosebita trebuie acordata tuturor partilor plantelor pentru a verifica daca nicio boala nu le ataca. Deoarece multe plante sunt in perioada de inflorire vara, aprovizionarea cu nutrienti este esentiala pentru a evita bolile. Trebuie sa aplicati mai mult gunoi de grajd si ingrasamant decat restul anului.

Publicitate

Autor