Beneficiile pentru sanatate ale lamaii, usturoiului si ghimbirului

Pentru a preveni aceste boli si a reduce riscurile, este deci necesar sa se ia anumite masuri in legatura cu  stilul  de viata. In acest sens, iata cateva sfaturi si un remediu naturist pentru a preveni infundarea arterelor si a reduce tensiunea arteriala.

Cum sa ai grija de sanatatea ta cardiovasculara?

Eliminati substantele nocive

Tutunul, alcoolul, grasimile in exces, zaharul, sarea… sunt toate elemente care cresc riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Pentru a evita acest lucru, se poate actiona prin reducerea consumului acestora (in special grasimi, zahar, sare) si/sau eliminandu-le in totalitate (tutun, alcool). Retineti ca riscurile pentru inima sunt cu atat mai mari atunci cand aceste substante sunt adaugate.

Lupta impotriva stresului

Publicitate

Stresul, mai ales atunci cand este cronic, este, de asemenea, un factor de risc pentru hipertensiune arteriala si tulburari cardiovasculare. Ar trebui sa inveti sa-ti gestionezi emotiile si sa lupti impotriva stresului, prin practicarea unor activitati relaxante precum yoga, meditatia, metoda Pilates sau chiar facand exercitii de respiratie.

Odihneste-te

Lipsa si calitatea slaba a somnului sunt asociate cu un risc crescut de boli de inima. Prin urmare, este necesar sa va pastrati somnul dormind 7 pana la 8 ore pe noapte. De asemenea, asigura-te ca ai lenjerie de pat adaptata morfologiei tale, precum si o rutina de culcare (ore regulate pentru adormire si trezire) pentru a-ti imbunatati calitatea somnului.

Citeste si articolul :   4 lucruri care se intampla in corpul tau cand mananci migdale in fiecare zi

Exercitii pentru inima

Deoarece inima este un muschi, este posibil sa o mentineti prin exercitii fizice. Pentru a face acest lucru, mizati pe activitati care va sporesc rezistenta si cardio: alergare, inot, box, ciclism, canotaj, gimnastica ritmica, zumba.  Alegerea este vasta si va depinde deci de preferintele dvs.

Ai o dieta echilibrata

O stim cu totii: sanatatea noastra este in farfurie. Asadar, pentru a-ti mentine inima sanatoasa, alege alimentele potrivite, in special cele care contin antioxidanti, omega-3 si fibre. Sunt recomandate afinele, rodiile, pestele gras, uleiul de masline, nucile sau chiar avocado, ciocolata neagra si ceaiul verde.

In plus, ghimbirul, lamaia si usturoiul au demonstrat proprietati cardio-protectoare. Concentrati-va pe modul in care sa le pregatiti si pe beneficiile lor.

Bautura naturala pentru a avea grija de arterele tale si de tensiune

Ingrediente:

– 1 bucata de ghimbir (aproximativ 4 cm)

– 4 lamai organice fara coaja

– 4 catei de usturoi

– 2 litri de apa

Preparare:

Citeste si articolul :   Ce este melatonina - hormonul somnului

Incepeti prin a curata ghimbirul si cateii de usturoi, apoi taiati lamaile in felii. Puneti totul intr-un blender si mixati pana obtineti un preparat omogen. Adaugati putina apa daca este necesar. Apoi, fierbeti cei 2 litri de apa, apoi turnati amestecul si lasati-l sa se incalzeasca doua-trei minute la foc mediu. Se filtreaza preparatul si se pastreaza intr-o sticla de sticla.

Bea aceasta bautura cu doua ore inainte de masa, o data sau de doua ori pe zi. Nu uitati sa agitati bine bautura inainte de a o consuma (ghimbirul se poate aseza pe fundul sticlei).

Beneficiile ingredientelor:

Ghimbir

Un studiu in vivo a scos in evidenta efectele relaxante si vasoprotectoare ale ghimbirului asupra arterelor coronare: acest fenomen ar putea fi explicat prin faptul ca ghimbirul contine antioxidanti. Astfel, ar lupta impotriva radicalilor liberi si ar promova vasoprotectia arterelor prin suprimarea oxidarii oxidului de azot, substanta care se gaseste in vasele de sange si are efect vasodilatator.

Citeste si articolul :   7 proprietati utile ale sucului de morcovi

Lamaia

Ingerarea zilnica de lamaie (precum si mersul pe jos) ar fi benefica pentru reglarea tensiunii arteriale conform unui studiu japonez. Si pe buna dreptate, lamaia contine vitamina C, antioxidanti si fibre, compusi recomandati pentru sanatatea inimii. In plus, un alt studiu in vivo arata ca sucul si coaja de lamaie previn si reduc aterogeneza, adica procesul de formare a placii pe artere.

Usturoi

Usturoiul are efecte benefice asupra tensiunii arteriale si prevenirea infundarii arterelor conform unor cercetari stiintifice. O analiza a aratat ca consumul de usturoi a fost eficient in combaterea cresterii tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arteriala. In plus, un alt studiu dezvaluie ca extractul de usturoi ar putea fi eficient in prevenirea procesului de ingrosare si calcificare a placilor de aterom (acumularea de grasimi si alte reziduuri pe peretele interior al arterei).

Publicitate

Autor