Cum pregatesti plantele de apartament pentru primavara? 9 pasi catre o crestere perfecta

Sterge frunzisul plantelor de praf

Pentru a pregati plantele pentru primavara, este important sa le curatati bine. Pentru aceasta, este necesar sa indepartati praful si murdaria acumulate pe frunzisul lor. Mai mult, acestea din urma impiedica plantele sa absoarba mai bine razele soarelui, iar acesta este ceea ce blocheaza procesul de fotosinteza. Pentru a va curata usor praful si a va curata plantele, udati frunzele. Pentru a face acest lucru, infasurati ghiveciul intr-o punga de plastic pe care o veti inchide pe baza plantei. Acest lucru va va ajuta sa impiedicati planta sa se ude sau sa-si putrezeasca radacinile. Retineti ca apa trebuie sa fie calduta. Apa calda sau rece ar putea crea un soc termic plantei si poate deteriora sistemul radicular al acesteia.
Indepartati depozitele albe de minerale care se afla pe marginea interioara a ghivecelor sau pe suprafata solului. Ele pot fi intr-adevar toxice pentru plantele tale.

Tunde  planta

Tunderea plantelor este importanta. Acest lucru ajuta la stimularea cresterii si infloririi lor si la mentinerea sanatoasa. Acestea fiind spuse, luati in considerare indepartarea ramurilor si tulpinilor moarte sau a celor care cresc gresit sau sunt foarte lungi. De asemenea, nu uitati sa indepartati frunzele si florile moarte pentru a permite aerului sa circule mai bine in planta si pentru a promova patrunderea luminii solare. Asigurati-va ca taietorul sau foarfecele sunt ascutite, astfel incat sa nu deteriorati plantele.

Repotati plantele

Plantele de apartament trebuie, in general, sa fie repotate la fiecare an sau doi. Momentul ideal pentru repotarea plantelor este inceputul perioadei vegetative, adica inceputul primaverii. Repotarea nu trebuie facuta intre octombrie si ianuarie, care este perioada de repaus pentru majoritatea plantelor. Cu toate acestea, nu ezitati sa verificati radacinile plantelor dvs. pentru a vedea daca au nevoie de replantare. O planta de apartament ar trebui sa fie repotata atunci cand radacinile sale ies din orificiile de drenaj si cand radacinile ei formeaza o masa compacta.

Fertilizeaza plantele

Cand plantele tale incep sa se trezeasca si sa inceapa sa creasca din nou, este important sa le fertilizezi. Poti opta pentru un ingrasamant cu dizolvare lenta, care va stimula cresterea plantelor tale si le va oferi nutrientii de care au nevoie pentru cel putin 6 luni. De asemenea, puteti alege ingrasaminte solubile pe care sa le incorporati la fiecare udare pana in octombrie.

Citeste si articolul :   Saptamana Mare. Ce se face in Lunea Mare pentru a avea noroc, spor si sanatate in casa

Colectati apa de ploaie pentru a uda plantele

Profita de ultimele ploi din februarie pentru a colecta apa de ploaie care este apreciata de plante.

Reluati udarea plantelor

Deoarece iarna scade frecventa udarilor, este important sa se adapteze treptat plantele la schimbarea anotimpului. Pentru aceasta, este indicat sa reluati treptat udarea. Asigurati-va ca udati planta bine pe toata suprafata ei, astfel incat apa sa poata ajunge si la radacini. Cu toate acestea, evitati excesele pentru a proteja radacinile plantelor dumneavoastra de putregai si mucegai.

Scoate-ti plantele in ghivece

Plantele de interior cresc mai viguroase atunci cand sunt asezate afara pentru o perioada de timp. Si din motive intemeiate, acestea beneficiaza de o expunere mai mare la lumina. Mai mult, plantele tropicale si exotice apreciaza lumina si caldura. Pe de alta parte, inainte de a va scoate plantele, trebuie mai intai sa le aclimatizati timp de o saptamana. Aceasta inseamna ca plantele care au hibernat de cateva luni trebuie sa fie obisnuite cu lumina inainte de a le expune la lumina soarelui.

Citeste si articolul :   La ce temperatura ar trebui sa spalati adidasii fara a-i deteriora? Uriasa greseala pe care o fac multi oameni

Alegeti locatia potrivita a plantei

Odata cu sosirea zilelor lungi si insorite, este important sa alegeti locatia plantelor de apartament. Pastrati-le langa ferestre, evitand lumina directa a soarelui pentru a le permite sa se bucure de lumina puternica fara a-si arde frunzisul.

Publicitate

Autor