Sansevieria
Sansevieria sau limba soacrei este o planta perena cu frunzis verde masliniu sau pestrit, adica marginit cu galben. Aceasta planta suculenta poate fi cultivata atat in ghivece, cat si in jardiniere. Pe langa decorarea interiorului dvs., sansevieria este eficienta in purificarea aerului ambiental. Intr-adevar, datorita proprietatilor sale depoluante, poate absorbi toxinele precum benzenul care provine din vopsea si lac, sau tricloretilena care iese din anumite produse de curatare.
Pentru a avea grija de sansevieria ta, tine-o departe de curenti si surse de caldura, cum ar fi caloriferul. Udati planta numai cand solul este uscat. Aceasta planta suculenta are capacitatea de a retine apa datorita tesuturilor sale carnoase. Acesta este motivul pentru care udarea trebuie redusa iarna. In ceea ce priveste substratul, alegeti un pamant pentru cactusi, amestecat cu putin nisip. Sansevieria apreciaza intr-adevar un sol nisipos si drenat. Evitati sa va fertilizati planta iarna.
Beaucarnea
Originara din America Centrala, Beaucarnea este o planta de apartament usor de intretinut. Este supranumit piciorul de elefant din cauza trunchiului sau masiv. Beaucarnea este o planta suculenta perena, cu frunzis vesnic verde. Cresterea sa este lenta si inflorirea da flori frumoase galbene sau albe. Aceasta planta apreciaza un sol neutru si pietros, sau unul compus din humus. In ceea ce priveste intretinerea sa, Beaucarnea necesita putina apa. De fapt, o udare pe luna este suficienta pentru ca Beaucarnea sa infloreasca. Pe vreme calda, puteti creste usor frecventa udarii, pana la de doua ori pe luna. In timpul iernii, insa, udati planta numai cand frunzele ei se usuca. Prea mult poate duce la putrezirea radacinilor. De aceea este indicat sa plasati bile de lut sau un pat de pietris pe fundul vasului. Acest lucru favorizeaza drenajul si previne putrezirea.
Aspidistra
Aspidistra este o planta perena, vesnic verde, originara din Japonia si China. Este una dintre cele mai rezistente plante verzi. De fapt, este atat de robust incat englezii au poreclit-o „planta de fier forjat”. Aceasta porecla i-a fost data si datorita formei florilor sale in scuturi mici. Aspidistra este ideala pentru locuintele cu lumina slaba. Acest lucru se datoreaza faptului ca aspidistra are nevoie de expunere la umbra partiala pentru a prospera. Soarele direct i-ar putea parjoli frunzele. Udati-va planta de doua ori pe saptamana vara. Frecventa ar trebui redusa iarna. De fapt, udati aspidistra doar la fiecare 2 saptamani in aceasta perioada rece a anului. De asemenea, este recomandabil sa aburiti frunzisul din cand in cand. Preferati apa de izvor necalcaroasa pentru planta dvs. si nu uitati sa indepartati excesul de apa din farfurie sau din ghiveci. Pentru a favoriza drenajul, opteaza pentru un ghiveci cu gauri si aseaza un strat de nisip sau pietris in partea de jos. Aceasta planta apreciaza si solurile drenate si usoare. Alege un sol pentru plante verzi pentru aspidistra ta. Retineti ca inmultirea lui se face prin impartirea rizomului. Daunatorii care va pot ataca planta sunt acarienii.