Cum scapi de mirosul de tigara din casa: Simplu si eficient

In timp ce unele mirosuri gasite in casa sunt deranjante, cum ar fi mucegaiul sau mesele gatite, mirosul de tutun nu este de mai prejos. Fumatul intr-o camera lasa un miros de tigara care dureaza mult sa se disipeze. O putem simti chiar si pe mobilierul nostru textil sau pe hainele noastre. Aflati cum sa eliminati mirosul de tigari din casa cu aceste moduri eficiente.

Curatati scrumiera

Pentru a preveni ca mirosul de tigari sa va patrunda in interior, este important sa goliti si sa curatati scrumiera in mod regulat. Scapa de mucuri de tigara si alege modele de scrumiere inchise care limiteaza raspandirea mirosului de tutun.

Bicarbonat de sodiu

Fa din acest deodorant natural aliatul tau. Iti va permite sa scapi de mirosul de tutun care face ravagii intr-o camera, dar si pe mobilierul tau din stofa. Utilizarea sa este simpla. Doar presarati-l pe suprafete si obiecte care miros a tutun, cum ar fi covorul sau canapeaua. Se lasa sa actioneze cateva ore si se aspira.

Citeste si articolul :   Sanatate mintala si rezistenta psihologica in timpul pandemiei COVID-19

Pentru perdele, paturi si huse de perne, le puteti spala in masina de spalat, la fel cum le puteti dezodoriza manual. Pentru a face acest lucru, umeziti-le cu o solutie de apa fierbinte, bicarbonat de sodiu si suc de lamaie pentru a neutraliza mirosul de tutun . Poti aplica acest truc si pe hainele tale care miros a tigari.

Publicitate

Otet alb

Acest produs universal, care se gaseste in fiecare casa, va va ajuta, de asemenea, sa eliminati mirosul de tutun si toate mirosurile neplacute din interiorul  casei dumneavoastra. Luati in considerare plasarea unui recipient cu otet alb in camera pe care doriti sa o dezodorizati.

De asemenea, puteti pulveriza otet alb pe fotolii, perdele si canapele. Lasati sa actioneze 1 ora apoi stergeti-le cu un burete umed inainte de a le lasa sa se usuce.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale iti vor permite sa-ti parfumezi interiorul cu arome naturale care vor aduce prospetime apartamentului tau. Exista o gama larga pentru aceasta. Puteti alege un ulei esential cu parfum floral precum lavanda sau musetel, sau puteti opta pentru un parfum racoritor precum eucalipt sau menta. Daca preferati parfumul de citrice, puteti alege ulei esential de lamaie, portocala sau grapefruit. Sunt simplu de folosit, doar turnati cateva picaturi dintr-un ulei esential la alegere intr-un spray care contine apa si pulverizati solutia dvs. in tot apartamentul pentru a masca mirosurile neplacute. Pentru mai multa eficienta, puteti adauga putin bicarbonat de sodiu in sticla pentru a indeparta mirosurile neplacute si pentru a va imbalsama interiorul.

Citeste si articolul :   Cel mai bun moment pentru a dormi si a te trezi

Te poti echipa si cu un difuzor de uleiuri esentiale, pentru a-ti parfuma interiorul si a profita de proprietatile dezinfectante si deodorante ale acestor uleiuri.

Uleiuri esentiale difuze

Un alt truc este sa inmuiati punga pentru aspirator in cateva picaturi de ulei esential de eucalipt si sa aspirati prin casa pentru a umple aerul cu un parfum racoritor. Puteti, de asemenea, sa inmuiati o minge de vata intr-un ulei esential la alegere si sa o puneti intr-o ceasca care contine bicarbonat de sodiu. Asezati cana in camera unde miroase a tutun.

Carbune

Carbunele este, de asemenea, un supresor natural de mirosuri. Pentru a neutraliza mirosul de tutun, pur si simplu puneti o bucata de carbune intr-un vas si puneti-o in camera in cauza. Pe langa eliminarea mirosului de tutun, carbunele va elimina si mirosurile neplacute din camera.

Lumanari parfumate

Arderea unei lumanari parfumate raspandeste un miros placut in tot apartamentul si creeaza o atmosfera diferita in functie de lumanarea aleasa. Retineti ca exista si lumanari anti-fumat. Arderea acestei lumanari distruge o mare parte din mirosul de tutun.

Autor