Anunt de ultim moment: Vor plati cei nevaccinati spitalizarea?

Deputatul PSD Neamt Ciprian Serban a declarat ca social-democratii nu vor sustine amendamentul depus de PNL in Parlament prin care persoanele nevaccinate care se imbolnavesc de COVID-19 si sunt internate in spital trebuie sa achite costurile spitalizarii.

“Este exclus ca nevaccinatii sa isi plateasca spitalizarea! In PSD nu acceptam discriminarea si indemnarea la ura si dusmanie intre romani. Ne opunem categoric amendamentului PNL de obligare a persoanelor nevaccinate sa-si plateasca spitalizarea, in situatia infectarii cu SARS-CoV-2. PNL trebuie sa revina asupra acestui amendament”, a scris, pe pagina de Facebook, deputatul social-democrat, potrivit Agerpres.

Publicitate

Ciprian Serban sustine ca obligarea persoanele nevaccinate sa isi plateasca spitalizarea in caz de infectare va creste numarul de cazuri grave si de decese, pentru ca bolnavii de COVID-19 vor merge la spital prea tarziu.

“Desi este o boala noua, COVID-19 este o boala infectioasa si este o urgenta medicala care trebuie tratata ca toate urgentele medicale. Tratamentul este gratuit si asa trebuie sa ramana! Cetatenii romani platesc asigurari de sanatate. Au dreptul sa beneficieze, si vaccinatii, si nevaccinatii, de aceleasi servicii medicale. Nu avem niciun drept sa recurgem la o asemenea segregare! Nu vom face altceva decat sa continuam sa mentinem o tensiune sociala, care aduce cu ea dusmanie intre cele doua categorii, vaccinati si nevaccinati, adancind in mod iresponsabil ruptura din societatea romaneasca. Avem nevoie, mai mult ca oricand, de solidaritate sociala, de recuperarea credibilitatii, avem nevoie sa revenim la normalitate”, a mentionat Ciprian Serban.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.