Marcel Ciolacu, anunt important pentru pensionari. Ce se intampla de la 1 Ianuarie

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat, duminica, dupa negocierile cu PNL, ca se vor lua decizii importante in legatura cu majorarea pensiilor si alocatiilor.

Astfel, PNL si PSD au continuat si astazi negocierile pentru formarea unui nou guvern, Justitia, Munca si Finantele fiind capitolele din programul de guvernare ramase inca in dezbatere.

Vor fi mai multe majorari de la 1 ianuarie

„Am mai inchis un capitol greu, cel de Munca. Avem mai multe simulari, urmeaza sa evaluam impactul. Mai sunt inca doua capitole – Justitie si Finante.

Astazi a fost doar Alina Gheorghiu, care este specializata pe Justitie, nu au fost nici Robert Cazanciu, nici Maia Teodoroiu. Avem 2-3 variante si asteptam impactul sa fie simulat. Asta inseamna ca sunt procente diferite. Saptamana viitoare cred ca vom fi in masura sa prezentam fiecare capitol pe Munca. Prezentam acest capitol impreuna, dupa ce avem impactul. Este un pachet integrat: pensii, alocatii, salariul minim.

Venim saptamana viitoare cu acest pachet si il vom prezenta in functie de executia bugetara. Vor fi multe majorari de la 1 ianuarie”, a declarat Ciolac

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis ca una dintre variantele cu care PNL si PSD se vor duce la Palatul Cotroceni, in privinta premierului, este aceea ca acesta sa fie dat, prin rotatie, de cele doua partide.

„Urmeaza sa mergem la presedintele Romaniei cu doua variante si sa stabilim care sa fie. Presedintele Romaniei este indreptatit prin Constitutie sa desemneze premierul”, a declarat duminica Marcel Ciolacu, la finalul negocierilor cu PNL.

In ceea ce priveste o eventuala taxa pe lux, liderul social democratilor spune ca aceasta reprezinta „o taxa modica” pe care cei cu venituri mari si-o vor permite: „Luxul si prostia se platesc”.

„Nu a spus nimeni nici de masini, nici de proprietati, nici de 150.000 de euro. Sunt active de lux in Romania, venituri exceptionale, care ar trebui impozitate. Daca ajungi sa castigi peste 1 milion de euro, este normal sa existe o taxa de solidaritate. Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxa modica pe care si-o pot permite cei carora li se va aplica. Exista o discrepanta imensa in societate in acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale romanilor.

Citeste si articolul :   Firea candideaza din nou pentru fotoliu de primar: "Misiunea mea este sa salvez Bucurestiul"

Cred ca la un moment dat va trebui sa renuntam la exceptiile din Codul Fiscal si sa avem un sistem unic de impozitare, asa cum este in toata Europa. Luxul este lux, iar dupa cum stiti si dumneavoastra, luxul si prostia de obicei se platesc”.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.