Orban, prima declaratie dupa ce a fost dat afara din PNL: „Sunt victima unei gasti demolatoare”

Biroul Executiv National a decis excluderea din partid a fostului presedinte al PNL, Ludovic Orban. Propunerea a fost facuta de secretarul general al partidului, Dan Vilceanu. Propunerea de excludere adoptata in sedinta BEX trebuie aprobata si de Consiliul National, potrivit statutului. In sedinta au fost 31 de voturi „pentru”, 2 „impotriva” si 2 voturi nunle.

„Sunt victima unei gasti demolatoare care a decis excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru ca acest lucru demonstreaza clar ca nu am nicio legatura cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis si gasca demolatoare (…) Decizia de astazi ma face un om liber sa reprezint romanii care au nevoie de oameni loiali, dedicati servirii interesului public. Sunt liber sa construiesc o forta politica, alaturi de toti colegii liberali care au onoare, bun simt, si respect, o forta care sa dea Romaniei un proiect national, liberal.”, a declarat Orban la finalul sedintei.

„Trebuia sa fiti exclus de mult”, i-ar fi transmis Dan Vilceanu.

Articolul continuă după reclame

„PNL v-a sustinut mereu. Daca va punea presedintele din nou prim-ministru, ii faceati curat in casa, ii umpleati butelia”, i-a transmis Florin Roman. „Ati ajuns prim-ministru cu voturile PSD, a doua inscaunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discutiile dvs. cu Ciolacu. Spuneati ca sotii si sotiile unora din ALDE si PSD trebuie sa ramana pe functii”, a mai spus Roman.

„Citu nu e in stare sa conduca nicio scara de bloc”, a spus Orban in sedinta BEX, potrivit unor surse participante la discutii.

Potrivit statutului, „sancţiunea excluderii unui membru PNL se poate aplica in una din urmatoarele situaţii:

a incalcat grav si in mod repetat prevederile Statutului si ale Codului Etic, aducand atingere valorilor si
principiilor stabilite prin Programul Politic al Partidului;

a incalcat deciziile si hotararile organismelor de conducere ale partidului si, prin aceasta, a adus prejudicii
majore indeplinirii unor obiective politice importante.”

Ludovic Orban demisionase deja din Grupul parlamentar al Partidului National Liberal. Acesta a fost urmat de mai multi parlamentari din grup. Pana acum, alti 17 parlamentari PNL au plecat din grupul partidului.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.