Autoritatile inaspresc regulile. Carantina de noapte in mai multe zone din Romania

Autoritatile inaspreasc regulile. In mai multe zone din tara, rata infectarii cu COVID a crescut in mod alarmant.

Astfel, in Bechet, din judetul Dolj, se instituie carantina de noapte, dupa ce incidenta a depasit 7 cazuri la mia de locuitori. Masuri dure au fost luate pentru mai multe localitati din Maramures si Satu Mare.

Autoritatile au decis ca in orasul Bechet sa fie interzisa circulatia persoanelor in afara locuintei, dupa ora 20, pana la ora 5 dimineata.

Oamenii pot iesi din casa noaptea doar in interes de serviciu, pentru asistenta medicala, pentru ingrijirea/insotirea copilului sau pentru ingrijirea persoanelor varstnice si in cazul decesului unui membru al familiei.

Publicitate

In aceste situatii este nevoie si de declaratie pe propria raspundere. De asemenea, magazinele se inchid la ora 18, cu exceptia farmaciilor, benzinariilor si a celor care fac livrari la domiciliu.

Si in judetul Satu Mare, revin restrictiile de noapte in trei localitati – Camarzana, Tarsolt si Gherta. Astfel, localnicii pot iesi din gospodarii dupa ora 20 doar cu declaratii pe propria raspundere.

Citeste si articolul :   Tot ce trebuie sa stim despre efectele secundare ale vaccinului COVID-19 Pfizer

Cea mai mare rata de infectare este in localitatea Tarsolt, peste 7,5 la mia de locuitori. Va reamintim ca aici, in urma cu o saptamana a fost organizata o nunta cu peste o mie de participanti. Autoritatile s-au sesizat in acest caz si au deschis in REM un dosar penal zadarnicirea combaterii bolilor, potrivit stirileprotv.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.