Raed Arafat a facut anutul! Vom intra in carantina nationala in valul 4?

Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune ca Romania nu va ajunge la o carantina nationala in valul al patrulea al pandemiei deoarece acum sunt alte mecanisme, dar si cinci milioane de persoane vaccinate.

 Raed Arafat, despre intoarcerea la scoala in format fizic.

„La acest moment nu pot sa va raspund decat ca da, asa este planificata intoarcerea la scoala, in conditii de normalitate sa zicem. Bineinteles, aici analiza procentelor, cum urca incidenta vor arata care ar fi riscul si care sunt solutiile pentru a reduce riscul in scolile respective, dar astea sunt discutii care urmeaza cu INSP si cu colegii de la Ministerul Sanatatii si, bineinteles, cu ministrul Educatiei”.

Publicitate

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a vorbit despre vaccinarea copiilor

„Este o chestiune pe care noi am explicat-o intotdeauna: care e efectul vaccinului si de ce vaccinam. Vaccinam ca sa protejam persoana vaccinata si persoanele apropiate. Aici, pentru copii in mod deosebit, vaccinarea este pentru limitarea raspandirii si pentru a proteja membrii familiei unde sunt copii. Vaccinarea la acest moment se face, au aparut anumite aspecte de efecte adverse care au fost clarificate prin studii si au fost clarificate in diferite tari care au zis la un moment dat ca nu mai vaccineaza temporar si au revenit la vaccinarea copiilor dupa ce au analizat si au vazut ca erau temporare si fara un efect major. Asa ca la acest moment vaccinarea ramane solutia care sa opreasca raspandirea virusului si sa ajunga in casele unde poate locuiesc persoane vulnerabile.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.