Cum sa faceti fata stresului la locul de munca: cinci moduri dovedite

Munca ocupa o parte semnificativa a vietii noastre, deci este foarte important ca munca de zi cu zi sa provoace cat mai putin stres posibil. Dar, din pacate, multi oameni sunt cei mai ingrijorati cu privire la problemele de lucru: apelurile clientilor, termene, prezentari partenerilor, rapoarte anuale , etc.

Daca rutina dvs. de lucru este strans legata de anxietate, stres  utilizati aceste sfaturi.

Verificati-va in mod regulat

Multi oameni sunt atat de absorbiti de responsabilitatile lor de munca, incat nici macar nu observa cat de nervosi sau anxiosi sunt in timpul muncii. Abia dupa cateva ore de munca grea, ei pot simti ca ochiul le zvacneste nervos, iar un coleg de la masa de alaturi este enervant, deoarece respira prea tare. Daca sunteti unul dintre acei oameni, stabiliti o regula pentru a va verifica starea de fiecare data cand va ridicati de pe un scaun. Intrebati-va: „Ce mai fac? Ce simt? Sunt nervos sau furios? ” Daca, dupa ce ati raspuns la aceste intrebari, va dati seama ca totul este rau, faceti o pauza si incercati sa usurati stresul: faceti o plimbare, urmariti ceva distractiv, respirati incet cateva minute etc.

Nu presupune ce e mai rau

Daca va simtiti anxios la locul de munca, nu incepeti sa va ganditi la cele mai nefavorabile scenarii din cap. De exemplu, nu trebuie sa stati si sa credeti ca cu siguranta va veti face de rusine la prezentarea unui nou proiect sau veti face o greseala grava in raport care va va determina sa fiti concediat. Astfel de ganduri nu va schimb starea de spirit , asa ca merita sa va schimbati atentia spre ceva mai pozitiv.

Evitati foamea si disconfortul fizic

Foamea si disconfortul fizic (frig, infundare, scaune incomode etc.) ne afecteaza starea emotionala mult mai puternica decat am dori. Prin urmare, mancati si beti intotdeauna la timp si incercati sa va asigurati ca sunteti cat mai confortabil la locul de munca.

Dormi suficient

Lipsa somnului este un stres imens asupra corpului, care submineaza grav sanatatea noastra. A lucra dupa o noapte nedormita este o adevarata batjocura a corpului si a creierului tau. Nu neglijati somnul de inalta calitate si prelungit (in medie 7-9 ore) si veti observa rapid ca ati devenit mult mai putin nervos.

Evitati alcoolul si alimentele grase pentru a va ajuta sa va relaxati dupa munca

Unii oameni amelioreaza stresul dupa ce lucreaza cu alcool, alimente grase si zaharate sau emisiuni TV pana tarziu in noapte. Nu face asa. Toate acestea nu va pot agrava decat starea. Incercati modalitati mai sanatoase de ameliorare a tensiunii si anxietatii: faceti baie, meditati, faceti exercitii de intindere sau alergati, ascultati muzica preferata sau mergeti la un masaj.

Autor