1.Scortisoara
Considerata o respingatoare impotriva tuturor insectelor, scortisoara va tine furnicile departe. Avand o capacitate olfactiva ridicata, acestea urasc mireasma scortisoarei si se indeparteaza instinctiv de ea.
Pentru a o folosi, puteti amesteca o jumatate de lingurita de ulei esential de scortisoara intr-o ceasca de apa si inmuiati o discheta de bumbac in ea. Stergeti cu acestea din urma toate zonele in care locuiesc furnicile. Aceasta operatie trebuie repetata pana la disparitia totala a acestor insecte. O a doua metoda este de a amplasa bete de scortisoara intregi in locuri strategice, langa ferestre sau usa din fata.
2.Otet alb
Avand mai multe utilizari practice, otetul alb, datorita mirosului sau puternic, este, de asemenea, considerat un excelent repulsiv. Amestecat cu apa fierbinte, eficacitatea acestuia va fi marita de zece ori. Pentru a face acest lucru, turnati apa fierbinte intr-o sticla de pulverizare si adaugati la ea o jumatate de sticla de otet alb. Agitati amestecul pentru o mai mare uniformitate a ingredientelor, apoi pulverizati pe zonele prin care trec furnicile. Repetati acest lucru de doua pana la trei ori pe zi pentru mai multa eficacitate. Mirosul de otet va determina furnicile sa se disperseze si sa iasa din casa cat mai repede posibil. De asemenea, puteti adauga ulei esential de lamaie amestecului pentru o mai mare eficienta.
3.Ulei esential de menta
Menta este unul dintre ingredientele eficiente pentru respingerea atat a furnicilor, cat si a tantarilor. Se intampla sa fie un insectifug natural. Pentru a face acest lucru, amestecati 10 pana la 20 de picaturi de ulei esential de menta cu 2 cani de apa. Pulverizati acest amestec in jurul ferestrelor si si lasati-l sa se usuce. De asemenea, puteti imprastia cateva frunze de menta in zonele in care furnicile trec in mod regulat.
Ce trebuie facut pentru a evita o invazie a furnicilor
Prevenirea este mai buna decat vindecarea si, pentru a evita o posibila invazie a furnicilor in casa ta, este esential sa adopti cateva actiuni zilnice.
Dupa ce ati terminat de gatit si ati indepartat ustensilele de bucatarie, stergeti cu un burete inmuiat in otet alb pe suprafetele bucatariei si dulapurilor;
Puneti toate alimentele in recipiente etanse sau la frigider;
Aveti grija de hidroizolarea casei prin conectarea oricaror fisuri in ea;
Nu lasati vase murdare in chiuveta;
Inchideti bine cosul de gunoi dupa ce il umpleti;
Aspirati fiecare colt al casei;
Curatati sub si in jurul aparatelor de uz casnic;
Curatati automat locul in care mancati de obicei;
Amintiti-va, de asemenea, sa curatati camera copiilor dvs. cat mai mult posibil;
Indepartati vasul animalului dvs. de companie cand animalul dvs. de companie a terminat de mancat, iar hrana pentru animale de companie poate atrage si furnici. Nu uitati sa clatiti bolurile pentru a scapa de mirosul alimentelor.