Noi masuri adoptate de Guvern. Starea de alerta a fost prelungita.

Premierul Florin Citu a anuntat ca Guvernul a aprobat o hotarare pentru prelungirea starii de alerta. ″In sedinta de Guvern de astazi, am aprobat si hotararea de Guvern pentru prelungirea starii de alerta”, a declarat premierul, la Palatul Victoria.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat, in sedinta de miercuri, o hotarare prin care se propun prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul national, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 12 iulie, precum si masurile de prevenire si control aplicate in contextul epidemiologic actual.

“Principala modificare fata de masurile aflate in vigoare vizeaza cresterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptarile de la masurile de prevenire si control al raspandirii COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boala de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2”, a informat CNSU.

Publicitate

Raed Arafat: Daca creste din nou incidenta vom reveni la acele masuri.

Alte masuri de relaxare prevazute sunt: eliminarea limitei de sase persoane la o masa la terasa, reducerea distantei fizice de la patru metri la doi metri, cresterea la 1000 a numarului de spectatori la activitati culturale in aer liber.

”In acest moment varianta Delta este in crestere ca si preponderenta nu numai in Romania. Din fericire, inca suntem intr-o situatie controlata, dar bineinteles, prin mobilitatea si iesirea din tara si este posibil sa fie in perioada urmatoare din ce in ce mai mult crestere pe linia variantei Delta.

Masurile care se iau sunt conditionate de incidenta. Daca creste din nou incidenta vom reveni la acele masuri. Pentru data de 1 august nu va pot spune ce masuri se vor lua, dar ramanem pe recomandarea ca vaccinarea ramane singura solutie. Este posibil sa fie o crestere sau o crestere controlabila. Depinde de noi si de respectarea regulilor minime. Relaxarile care s-au facut sunt limitate”, a spus Raed Arafat.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.