O fetita de 12 ani din Suceava batuta grav, umilita si infometata de catre asistentii maternali

O fetita de 12 ani din Judetul Suceava a fost preluata in regim de urgenta din casa asistentilor maternali, dupa ce vecinii au alertat autoritatile, ingroziti de tipetele copilei, in timp ce era batuta crunt .

Cazul a iesit la iveala dupa ce un vecin a inregistrat una dintre bataile la care era supusa fetita. Inregistrarea a ajuns la mai multi cunoscuti apoi la diriginta Mariei care, impreuna cu mai multi vecini au alertat DGASPC Suceava pentru a lua masuri.

Potrivit ultimelor informatii copila ar fi fost umilita, infometata si batuta in repetate randuri si incuiata in casa cu orele, in ultima perioada.

In tot acest timp, nu si-a vazut niciodata fratele, aflat la Centrul de Plasament Botosani. Vecinii au povestit ingroziti ca ii auzeau plansetele si o vedeau invinetita, iar cei care o jigneau si o umileau in fata celorlalti copii de la bloc, erau chiar asistentii maternali, cei care ar fi trebiut sa o ocroteasca..

Articolul continuă după reclame

Politia a deschis dosar penal pentru violenta in familie.

Profesoara Adriana Huianu a cerut sa o ia in plasament si sa se ocupe de educatia micutei. Maria se afla de joi la Centrul de Primire Urgente din cadrul DGASPC Suceava.

”Maria este o fetita vesela si sociabila. Imi pare tare rau ca nu s-a aflat mai devreme prin ce trece. Noi am invatat in sistem on-line, iar la scoala ne-am intalnit abia pe 5 mai. Am inceput sa am semne de intrebare, Maria povestindu-mi despre multe interdictii in familia lor. Nu a stiut sa-mi povesteasca ce au gatit de Pasti, in schimb mi-a povestit ca a spalat vasele si a pus rufe la spalat. Am avut o sedinta cu parintii, iar tatal mi s-a parut un barbat foarte dur.

Am chemat-o si pe mama, dupa cateva zile, dar a zis ca cei doi au o relatie foarte apropiata, se joaca, fac teme impreuna. Joi dupa-amiaza, cand au chemat vecinii Politia, am fost si eu acolo. Maria mi-a sarit in brate si mi-a povestit ca nu mai poate indura bataile. De atunci o vizitez zilnic la Centrul de Plasament si am mentionat ca as vrea sa o iau eu sa o cresc”, a spus profesoara Adriana Huianu, potrivit Antena 3.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.