Prof. univ. dr. Vlad Ciurea ne indeamna sa scriem cat mai mult de mana, deoarece „este un proces complicat, care duce la dezvoltarea creierului”. De asemenea, medicul neurochirurg, aminteste ca doctorul Ana Aslan, supranumita „femeia care a invins batranetea”, a scris si a primit 130.000 de scrisori de-a lungul timpului.
Iata textul postat de profesorul Vlad Ciurea, pe pagina sa de facebook:
Recomand tuturor sa scrie cat mai mult de mana. Din pacate, tot mai multi folosesc astazi computerul, pentru ca este mai rapid. Dar caligrafia este foarte importanta. Pentru ca mii si mii de celule nervoase lucreaza la actiunea de scriere.
Practic, participa tot creierul: emisfera dreapta este cea artistica, a creativitatii, iar cea stanga a executiei. Cand scriem, punem pe hartie un gand, apoi il formulam cat mai succint. Este extraordinar cum tot creierul lucreaza: miscam mana, folosim ochii, degetele, ne concentram. Ca o locomotiva care se pune in miscare. Este un proces complicat, care duce la dezvoltarea creierului.
Publicitate
Scrisul este parte a terapiei de recuperare pentru pacientii care au suferit accident vascular cerebral sau traumatism cranio cerebral. Pentru ca scrisul creeaza legaturi, sinapse, iar celulele se activeaza.
Si mai e ceva: scriind, iti vin idei, rezolvi probleme, te organizezi. Este o buna metoda de a preveni teribila boala Alzheimer.
Putini stiu, de exemplu, ca doamna doctor Ana Aslan, supranumita „femeia care a invins batranetea”, a scris si a primit 130.000 de scrisori de-a lungul timpului. In peste o suta de tari. Coresponda fie cu pacienti, fie cu colegi medici. Extraordinar!
Cititul, de asemenea, este obligatoriu. Va marturisesc ca profesorul meu, Constantin Arseni, ne spunea mereu sa citim, sa citim. Si o facea in stilul lui: „Daca un doctor nu pune mana pe o carte timp de cateva luni, poate sa se duca cioban la oi!”
Sanatate, a scris medicul pe pagina sa Facebook
Publicitate