Minerii din Valea Jiului au ajuns in Bucuresti si se afla in fata Guvernului

Minerii de la CE Oltenia au intrat in greva foamei, luni dimineata, in fata Guvernului. Acestia lucreaza la cariera miniera Lupoaia si sunt hotarati sa stea in greva foamei pana cand cineva ii va asculta iar revendicarile le vor fi indeplinite.

Angajatii Complexului Energetic Oltenia cer reducerea varstei de pensionare, majorari salariale, protectie sociala pentru angajatii companiei care nu sunt pensionabili.

”Am venit intr-un numar mai mic pentru a atrage atentia Guvernului ca avem un proiect de lege PLX 75/2021 prin care se cere reducerea varstei de pensionare. Compania noastra, Complexul Energetic Oltenia se afla intr-un proces de restructurare. Sunt niste directive europene prin care se pot obtine fonduri pentru reducerea varstei de pensionare. Noi dorim trecerea in grupa speciala de la varsta standard, dar numai a angajatilor care lucreaza in productie.

Publicitate

La noi situatia este foarte grea, nu exista investitii, etc. (…) Am venit pentru ca acest proiect al nostru se tergiverseaza pentru ca doi parlamentari de Gorj nu doresc reducerea varstei de pensionare. Vor ca noi sa ramanem forta de munca ieftina pentru firmele lor. Sunt oameni care au boli de inima, au stenturi pe la inima, la varsta de 55 de ani. Parlamentarii spun ca impactul financiar este foarte mare, dar este o directiva europeana care spune ca unitatile miniere care se afla intr-un program de restructurare pot beneficia imediat de un ajutor de stat pentru reducerea varstei de pensionare si alte facilitati.

In Polonia minerii cand sunt restructurati li se da 26.000 de euro, li se acorda alte facilitati sa gaseasca alt loc de munca. La noi pur si simplu ne arunca in strada. Vor veni mai multi mineri aici in greva foamei daca nu se vor lua masuri”, a declarat liderul sindical Nicu Bunoaica, potrivit Antena 3.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.