Daca simtiti acest lucru, este posibil sa fi avut deja COVID

Oboseala severa

Am investigat si invatat din ce in ce mai multe despre un sindrom interesant post-COVID 19 al persoanelor care se recupereaza de la o boala recunoscuta clinic, care au perioade variabile de la saptamani la luni si, eventual, simptome mai persistente.

Oboseala este unul dintre cei mai comuni indicatori initiali ai virusului. In timp ce majoritatea oamenilor isi recupereaza energia dupa recuperarea de la infectia initiala, este unul dintre cele mai frecvente simptome.

Un studiu a constatat ca 53% din 143 de persoane cu COVID-19 externate dintr-un spital au raportat oboseala la doua luni dupa ce au experimentat primul lor simptom.

Publicitate

Respiratie grea

Acelasi studiu a constatat ca 43% din grup inca suferea de dificultati de respiratie dupa doua luni. Stim ca COVID-19 ataca plamanii, provocand inflamatii. Acest lucru poate lasa supravietuitorilor cu dificultati de respiratie persistente.

Slabiciune

Multi pacienti raporteaza o slabiciune sau amorteala a muschilor, impreuna cu dureri ale corpului sau dureri musculare sau articulare.

Citeste si articolul :   In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 3.288 cazuri noi de persoane cu COVID-19, 46 de decese

Simptome disautonomice

Disautonomia este o disfunctie a nervilor care regleaza functiile nonvoluntare ale corpului, cum ar fi ritmul cardiac, tensiunea arteriala si transpiratia.

Lipsa de concentrare

Unii oameni experimenteaza ceata cerebrala, sau o incapacitate de concentrare. Multi dintre pacienti au avut probleme de memorie, aproximativ o treime uitand detalii precum un numar de telefon, unde sunt cheile lor sau regulile de baza ale traficului. Daca aveti oricare dintre aceste simptome, asigurati-va ca contactati medicul dumneavoastra.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.