Directorul CDC, Rochelle Walensky, a declarat ca datele sugereaza ca persoanele complet vaccinate nu transmit COVID-19.

Directorul CDC, Rochelle Walensky, promoveaza noi date CDC care sugereaza ca persoanele care au fost complet vaccinate nu poarta transmit COVID-19.

In timpul unui interviu MSNBC cu Rachel Maddow, Walensky a spus: „Datele noastre de la CDC sugereaza ca persoanele vaccinate complet nu poarta virusul, nu se imbolnavesc si ca nu este doar in studiile clinice, ci si in date din lumea reala”, noteaza Bussines Insider.

 

Persoanele complet vaccinate nu dau aproape niciodata teste pozitive pentru COVID-19

Walensky a facut referire la un nou studiu CDC unde au participat aproape 4.000 de lucratori de la prima linie, unii vaccinati si altii nu, care s-au testat saptamanal pentru infectii cu COVID-19 intre decembrie si martie.

Articolul continuă după reclame

Printre persoanele complet vaccinate din studiu, au fost detectate doar trei infectii COVID-19 „descoperite”. In contrast puternic, participantii nevaccinati la studiu au inregistrat 161 de cazuri COVID-19.

Citeste si articolul :   O gravida infectata cu COVID-19 a decedat la Spitalul din Oradea. Femeia nu era vaccinata si s-a tratat acasa cu paracetamol

Cu alte cuvinte, vaccinarea cu doua doze Pfizer sau Moderna si apoi permiterea acelor vaccinuri sa aiba efect doua saptamani complete, aproape ca a redus la zero toate infectiile detectabile – indiferent daca erau asimptomatice sau nu.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, ca vaccinurile COVID-19 Pfizer si Moderna sunt aproximativ 90% eficiente in prevenirea infectiilor cu COVID-19 in lumea reala, chiar si de tip asimptomatic.

Acesta este un semn minunat, deoarece inseamna ca persoanele vaccinate probabil ii protejeaza pe cei din jur.

Dar, mai sunt necesare mai multe date pentru a spune acest lucru definitiv, motiv pentru care cercetatorii recruteaza in prezent mii de studenti din intreaga tara pentru a afla mai multe despre probabilitatea raspandirii asimptomatice a acestui virus in randul persoanelor vaccinate.

“Speram ca, in urmatoarele cinci luni, vom putea raspunde la intrebarea foarte importanta daca persoanele vaccinate se infecteaza asimptomatic si, daca o fac, transmit infectia altora”, a spus dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert al natiunilor in boli infectioase, a declarat vineri la un briefing al grupului de lucru COVID-19 de la Casa Alba.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.