Cele mai periculoase orase din lume

Ciudad Juárez, Mexic – 86 de omucideri / 100.000 de locuitori

Cuidad Juárez este cunoscut pe scara larga ca un oras de evitat. Odata a deservit locuitorii din El Paso, TX, care impartaseste aceeasi granita, cu cluburi de noapte si divertisment muzical puternic, dar turismul sau a fost apoi stins din cauza ratelor ridicate ale criminalitatii. Exista 86 de crime la 100.000 de oameni, iar orasul este, de asemenea, cunoscut ca fiind cel mai prost oras pentru femei din Mexic. Desi rezidentii americani nu sunt vizati in mod specific de violenta, calatorii sunt amintiti sa fie vigilenti in caz de jaf, pirat, furt, spargere si crima.

Cuidad Victoria, Mexic – 86 de omucideri / 100.000 de locuitori

Cu 86 de crime la 100.000 de locuitori, Cuidad Victoria este unul dintre cele mai periculoase orase din lume. Multe dintre aceste omucideri sunt rezultatul unor impuscaturi intre cartelurile rivale de droguri, precum si a unor grupari criminale care se confrunta cu politia si armata din oras. Exista chiar violenta accentuata in inchisori, unde se remarca impuscaturi, arme de contrabanda, revolte si evadari.

Caracas, Venezuela – 100 de omucideri / 100.000 de locuitori

In 2017, Caracas a fost numit cea mai periculoasa capitala din lume si se afla inca in primele trei orase cu cele mai multe crime de pe planeta, cu 100 de crime la 100.000 de oameni. Multi locuitori ai orasului – si, in general, ai Venezuela – au fost fortati sa duca o viata criminala pentru a sustine familiile sarace si adesea infometate.

Publicitate

Acapulco, Mexic – 111 Omucideri / 100.000 de locuitori

Odata ce a fost loc de joaca pentru platoul de la Hollywood, pe strazile din Acapulco se intampla mai mult decat un razboi al drogurilor. In cartierele sale de pe deal, unde turistii nu au tendinta de a rataci, bandele precum 221 sau Los Locos includ extorsionisti, rapitori, hoti de masini, asasini si ucigasi. Rezultatul este 111 omucideri la 100.000 de oameni si devastarea unei industrii turistice odata in plina expansiune. Desi nu este legat direct de cartel (principalul cartel al drogurilor din Acapulco divizat cu ani in urma), numarul bandelor de cartier implicate in razboaie de gazon si alte violente este la fel de ingrijorator si terifiant atat pentru rezidenti, cat si pentru turisti. Unii proprietari de afaceri mai saraci, care nu isi permit sisteme de securitate elaborate, au recurs la plata pentru protectie.

Citeste si articolul :   Scandal monstru intre Diana Sosoaca si Grigore Cartianu: "Sunteti o nesimtita..."

Tijuana, Mexic – 138 de omucideri / 100.000 de locuitori

Numit cel mai periculos oras din lume, cu 138 de crime la 100.000 de locuitori (aproximativ sapte crime pe zi), Tijuana este cunoscuta pentru criminalitatea violenta si saracie. Nu cu mult timp in urma, a fost un loc de petrecere pentru studentii americani in timpul vacantei de primavara, pana cand a iesit la iveala subdomeniul infractional. Cea mai mare parte a violentei provine din traficul de persoane si comertul cu droguri (in mare parte metamfetamina cu cristale), fiecare condus de bande diferite, precum si o rivalitate intre cartelurile Sinaloa (El Chapo) si Tijuana.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.