Calendar Ortodox 9 februarie. Este praznuit Sfantul Nichifor. Rugaciunea pentru linistea in familie si izbavirea de necazuri

Calendar Ortodox 9 februarie. In aceasta zi Biserica Ortodoxa praznuieste pe Sfantul Nichifor, un sfant mare, facator de minuni, ce a patimit pentru Iisus Hristos. Acest mare Sfant aduce linistea in familie.

Sfantul Nichifor a trait pe vremea imparatilor Valerian si Galin, si era om de jos. El avea ca prieten pe un preot al Bisericii crestine, cu numele de Sapriciu, care din indemn diavolesc, s-a pornit cu ura asupra sfantului Nichifor si-i purta pizma. Insa cand Sapriciu a fost prins de slujitorii idolilor si supus la multe chinuri, sfantul Nichifor a trimis la el mijlocitori, cerandu-i iertare, dar acesta nu a voit sa auda de rugaciunile lui. Dar cand sfantul Nichifor a vazut ca duc pe Sapriciu sa-i taie capul, a alergat si a cazut la picioarele lui, cerandu-i iertare. Si, aducandu-i aminte de poruncile lui Hristos privitoare la dragostea crestina, Sapriciu nu l-a ascultat.

Si, trecand prin multe chinuri si apropiindu-se de cununa si de rasplata, ca unul care urma sa fie junghiat pentru Hristos, Sapriciu n-a primit sa-i dea sfantului Nichifor iertare si dezbracat fiind de ajutorul lui Dumnezeu, a zis calailor: lasati-ma, ca voi aduce jertfa idolilor. Atunci sfantul Nichifor, vazand aceasta s-a dat pe sine calailor, si marturisind pe fata pe Hristos, i s-a taiat capul din porunca tiranului, luand indata rasplata dragostei pe care se nevoia sa o plineasca pentru Datatorul dragostei, Hristos.

Articolul continuă după reclame

Rugaciune pentru liniste si spor in casa, catre Sfantul Nichifor

Mucenicul tau, Doamne, Nichifor, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta, pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioase indrazniri. Pentru rugaciunile lui, mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Aratandu-te implinitor al Poruncilor Domnului, te-ai impacat cu vrajmasul, cel ce avea mereu gandul impotriva ta, mucenice; si in locul aceluia ai luat sfarsitul prin sabie, fericite, chemandu-te pe tine Dumnezeu.

Pentru aceasta aratandu-te purtator de biruinta, asa precum iti era numele, insusi te-a incununat ca un stapan, precum se cuvenea, luptatorule nebiruit; roaga pe Hristos Dumnezeu sa daruiasca iertare de greseli celor ce praznuiesc cu dragoste sfanta pomenirea ta.

Lauda de multumire dupa datorie aduc tie, Stapana, pentru toate darurile tale, ca vaduva aceea, cei doi banuti; ca tu te-ai aratat Acoperamant si Ajutor, scotandu-ma pururea din ispite si din necazuri.

Pentru aceasta, izbavindu-ma ca din mijlocul cuptorului cel invapaiat, de cei ce ma necajesc, din inima strig tie: Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-mi mie, rugand pe Fiul tau si Dumnezeu, sa-mi dea iertare de greseli; ca pe tine te am Nadejde eu nevrednicul, robul tau.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.