Celulita si coaja de portocala sunt o problema enervanta. Din fericire, puteti amelioara aceasta problema cu o dieta adecvata, exercitii fizice si cateva remedii casnice.
Coaja de portocala, numita si celulita, este o modificare neinflamatoare a grasimii subcutanate care afecteaza in cea mai mare parte femeile. Coaja de portocala este genetica, insa dieta si stilul de viata pot afecta gradul de aparitie. Celulita nu este singurul lucru care afecteaza persoanele supraponderale. Aceste umflaturi de pe piele nu sunt nimic mai putin decat celule adipoase supradimensionate care nu mai sunt tinute in tesutul subcutanat de tesutul conjunctiv. Acest lucru provoaca alte probleme care favorizeaza efectul coajei de portocala: celulele grase mari blocheaza scurgerea lichidului limfatic si a sangelui, care preseaza apa in tesutul conjunctiv inconjurator, motiv pentru care si tesutul de aici se umfla. Celulita apare mai ales pe picioare si fese, deoarece exista o multime de tesut gras acolo.
Cauzele care uneori promoveaza dezvoltarea celulitei includ obezitatea si prea putin exercitii fizice, precum si predispozitiile genetice. Daca celulita este răspandita in familie, creste probabilitatea de a suferi de celulita. Slabiciunea tesutului conjunctiv, tensiunea arteriala scazuta, tulburarile circulatorii, tulburarile venoase si modificarile hormonale sunt, de asemenea, cauze posibile. Celulita nu este o problema medicala si afecteaza o mare parte din femei. Chiar si femeile slabe pot dezvolta pielea cu coaja de portocala daca tesutul conjunctiv este suficient de stresat. Cu toate acestea, la fel ca exercitiile fizice, dieta joaca un rol major in dezvoltarea celulitei.
Multi folosesc termenii celulita si coaja de portocala in mod interschimbabil. Dar nu este atat de simplu: in timp ce celulita este o problema inofensiva, pur cosmetica, coaja de portocala este o boala a pielii cauzata de bacterii. Celulita nu afecteaza in principal femeile, dar apare adesea si la barbati. In timp ce celulita este vizibila in principal pe fese si coapse, celulita apare adesea si pe brate si poate afecta, in principiu, orice alta zona a pielii. Deoarece celulita nu este o boala inofensiva, dar poate provoca leziuni permanente ale pielii, un medic ar trebui sa clarifice tabloul clinic.
Publicitate
Practic exista doar un singur lucru care ajuta la combaterea celulitei: dieta corecta. Sigur, exercitiile fizice si masajele nu fac rau, dar daca doriti cu adevarat sa scapati sau sa reduceti urechile inestetice de pe coapsa, atunci acordati atentie dietei.
Acest lucru este cu atat mai important cu cat imbatraniti, deoarece odata cu inaintarea in varsta, productia de colagen scade si elasticitatea pielii scade. Puteti lupta impotriva celulitei daca urmati cateva linii directoare de dieta.
1.Fructe si legume cu multa vitamina C: Vitamina C intareste tesutul conjunctiv. Pe langa portocale si fructele de kiwi contin vitamina C. Unele legume sunt, de asemenea, surse bune de vitamina C, cum ar fi ardeii si rosiile. Dar asigurati-va ca mancati legumele crude. Un preparat de vitamina C din farmacie poate ajuta, de asemenea: unele studii clinice au aratat ca vitamina C sub forma de pastile sau geluri poate strange in mod semnificativ pielea.
2.Pesti de mare, cum ar fi somonul sau heringul: somonul ofera multi acizi graai omega-3 sanatosi. Nu lasa cuvantul „grasime” sa te dezamageasca. Acestia sunt acizi grasi esentiali care confera pielii mai multa elasticitate. Alti pesti, cum ar fi macrou sau hering, contin, de asemenea, o multime de grasimi omega-3. Simtiti-va liber sa inlocuiti cateva mese din carne cu peste.
3.Apa si ceaiuri neindulcite: Daca suferiti de celulita, trebuie sa beti, de preferinta apa plata sau ceaiuri neindulcite si fara limonade indulcite sau sucuri de fructe.
4.Oua: daca vrei sa scapi de celulita, ar trebui sa mananci un ou la micul dejun. Pe langa proteinele valoroase, ouale contin aminoacizii prolina si lizina, care la randul lor sunt cruciale pentru formarea colagenului, componenta principala a tesutului nostru conjunctiv.
5.Nuci: Ciugulitul este permis, dar va rugam sa nu folosiți prajituri sau ciocolata, ci mai degraba nuci. Pe langa proteine, acestea contin multa vitamina E. Acest lucru contribuie la protectia celulara si la reinnoirea celulelor.
6.Leguminoase: Cu leguminoasele ucizi doua pasari dintr-o lovitura. Pe de o parte, acestea intaresc celulele tesutului conjunctiv si, pe de alta parte, actioneaza cu succes impotriva inflamatiilor care slabesc tesutul conjunctiv.
Publicitate