Efectele secundare ale laptelui

Toata lumea stie cat de util este laptele. Beneficiile laptelui depasesc in mod evident riscurile. Dar exista oameni pentru care laptele poate fi un dusman. Cantitati mici de lapte sau produse lactate pot cauza probleme.

Intoleranta la lactoza

Lactoza este un zahar care se gaseste in lapte si produse lactate. Pentru a o descompune in glucoza, intestinul nostru subtire produce o enzima numita lactaza. Cand apare deficitul de lactaza, stomacul nu poate absorbi in mod eficient lactoza – si acest lucru duce la intoleranta la lactoza.

Simptomele intolerantei la lactoza includ balonare, diaree, gaze, greata si disconfort al stomacului.

Alergie la lapte

Alergia la lapte este o reactie a sistemului imunitar al organismului la una sau mai multe proteine din lapte. O reactie alergica la lapte poate pune viata in pericol – chiar daca o persoana ia doar cantitati mici de lapte sau produse lactate.

Publicitate

Alergia la lapte este cea mai frecventa la sugari sau la  copiii cu varsta de un an, in timp ce intoleranta la lactoza este mai frecventa in adolescenta sau la maturitate.

Citeste si articolul :   Cum sa curatati corpul de toxine fara a dauna sanatatii

Dezechilibru hormonal

Laptele de vaca are hormoni naturali secretati de animale. Estrogenul este un astfel de hormon care se gaseste abundent in lapte.

Corpul tau produce deja estrogen pentru a-si indeplini rolurile atribuite. Excesul de estrogen prin lapte poate provoca probleme, in special la barbati dar si la femei.

Unele studii arata cum estrogenul din lapte poate provoca cancer de san, prostata.

Infectii bacteriene

Consumul de lapte proaspat poate provoca infectii patogene acute si cronice. Laptele nepasteurizat contine bacterii periculoase.

Cel mai frecvent, bacteriile din laptele crud pot provoca varsaturi, diaree (uneori sangeroasa), dureri abdominale, febra, cefalee si dureri de corp. In cazuri rare, poate duce, de asemenea, la boli severe sau chiar care pun viata in pericol, cum ar fi paralizia, sindromul hemolitic uremic, insuficienta renala, accidentul vascular cerebral si chiar moartea.

Publicitate

Autor