Cat timp traieste coronavirusul in corpul uman

Expertii chinezi au analizat dosarele medicale si testele de laborator a 191 de persoane diagnosticate cu coronavirusul COVID-19 din Wuhan. Studiul a inclus, de asemenea, rezultatele testarii a 54 de persoane care au decedat din cauza infectiei.

Pe baza acestor analize, expertii au aflat cat timp traieste coronavirusul in corpul uman.

Coronavirusul poate trai la om timp de 5 saptamani dupa infectie, spun oamenii de stiinta de la Academia Chineza de Stiinte Medicale. Cercetatorii au descoperit ca noul coronavirus poate ramane in organism pana la 37 de zile.

Publicitate

Raportul spune ca durata de viata a coronavirusului la oameni este mare. Urme de infectie au fost inregistrate in tractul respirator in decurs de 4 saptamani la doar o treime dintre cei infectati.

Potrivit expertilor, datele obtinute sunt importante pentru ajustarea regimului de carantina si a procedurii de tratare a celor infectati cu coronavirus.

Publicitate

Reamintim, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, perioada de izolare dupa infectia cu coronavirus ar trebui sa fie de 14 zile.

Citeste si articolul :   5 bauturi care ajuta in prevenirea colesterolului marit

La sfarsitul lunii decembrie 2019, epidemia de coronavirus a inceput in China. La mijlocul lunii martie, OMS a anuntat o pandemie globala de coronavirus.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.