Cand scapam de masca de protectie? Alexandru Rafila: “Cu siguranta, in acest an vom purta masca.”

Oameni se intreaba cat timp vor mai purta masca de protectie. In opinia sa, medicul Adrian Streinu-Cercel spune ca oamenii vor purta masca de protectie cel putin pana in anul 2023.

Alexandru Rafila a declarat astazi ca nu este o data fixata pentru acest lucru, dar cu siguranta vom purta masca de protectie si in 2021.  Potrivit medicului, renuntarea la ea va depinde de anumite criterii si analize stiintifice, toate bazandu-se pe imunitatea obtinuta prin vaccinare.

”Renuntarea la masca va fi o decizie tehnica pana la urma. Renuntarea la masca se va baza pe studii stiintifice realizate de organisme internationale, de exemplu, Centrul European de Control al Bolilor, va exista o pozitie din partea Uniunii Europene care sa tina cont de acoperirea vaccinala din fiecare stat membru si de situatia de la nivelul Uniunii Europene. Nu pot sa dau un termen cand se va renunta la masca, dar cu siguranta daca acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranta utilizarea mastii va intra in discutia specialistilor si vor exista recomandari care sigur in functie de fiecare stat vor fi adoptate.

Citeste si articolul :   O asistenta avertizeaza oamenii: „Nu faceti aceasta greseala cu masca de protectie! Mi-a distrus fata!”

Cu siguranta, in acest an vom purta masca.”, a declarat Alexandru Rafila, in cadrul unei conferinte PSD.

Referitor la ceea ce a spus Streinu-Cercel, Rafila a spus:

“Mie nu imi plac aceste predictii care sunt bazate mai degraba pe ceea ce credem noi decat pe studii. Pe masura ce imunizarea populatie in Uniunea Europeana se va realiza, se vor realiza si studii care sa recomande prelungirea utilizarii masti sau o scurtare a intervalului de utilizare a masti. Cu siguranta insa in acest an vom purta masca”.

Autor