Bitcoin scade sub 34.000 de dolari: Ce se intampla in continuare?

Piata criptomonedelor a inregistrat peste 500 de milioane de dolari, pozitii lichidate in ultimele 24 de ore, pe masura ce Bitcoin a scazut sub 34.000 de dolari.

Pozitiile futures in valoare de aproximativ 500 de milioane de dolari au fost lichidate in ultimele 24 de ore. Lichidarea in masa a pozitiilor a avut loc inainte ca pretul Bitcoin ( BTC ) sa scada sub 34.000 USD pe 17 ianuarie.

De ce au fost lichidate atatea pozitii?

Peste noapte, pretul Bitcoin a crescut cu 6,7%, de la 35.500 dolari la aproape 38.000 dolari. Intre timp, rata de finantare futures a crescut brusc, indicand o piata suprasolicitata.

In cadrul schimburilor majore, rata de finantare a contractului futures de swap perpetuu Bitcoin a crescut la aproximativ 0,07%.

Publicitate

Avand in vedere ca rata medie de finantare se situeaza de obicei la aproximativ 0,01%, piata futures a fost supraaglomerata pe drumul catre 38.000 USD.

Ca atare, pretul Bitcoin a inceput sa scada cand mai multe comenzi mari de vanzare au ajuns pe piata cu putin peste 38.000 de dolari. Piata futures supraincalzita a intensificat si mai mult corectia.

Citeste si articolul :   Crestere alarmanta a cazurilor noi de COVID-19 si a deceselor: 3.382 de cazuri si 119 decese

In general, 500 de milioane de dolari in lichidare nu sunt o cifra mare in comparatie cu saptamana trecuta, de exemplu, cand Bitcoin a vazut 1 miliard de dolari in contracte futures lichidate in zilele de varf.

Sfarsitul Bitcoin este aproape?

Aceasta problema nu a condus la scaderea interesului deschis al pietei futures, provocand ingrijorari pentru o retragere mai mare. Exista inca un numar mare de traderi care pariaza pe Bitcoin pe piata futures, ceea ce deschide posibilitatea unei alte apasari lungi.

Articolul continuă după reclame

Un comerciant pseudonim cunoscut sub numele de „Salsa Tekila” a spus ca, daca Bitcoin scade sub 30.000 de dolari, va intra pe „teritoriul pietei ursului”. Prin urmare, pe termen scurt, este crucial pentru BTC sa mentina 30.000 de dolari ca zona de asistenta macro. El a spus :

In plus, potrivit CEO-ului CryptoQuant Ki Young Ju, interesul deschis pe piata futures este inca in crestere. In tot acest timp, semnalele din lant care indicau cererea cumparatorului au stagnat in ultimele zile.

Citeste si articolul :   Marius Sumudica, testat pentru coronavirus! "l-am simtit pana in creier"

Pe baza combinatiei pietei de instrumente derivate supraaglomerate si a lipsei de semnale de cumparare, Ki a scris ca piata este incerta si ca ar putea retesta din nou 30.000 de dolari. El a scris :

„Oamenii tranzactioneaza $ BTC cu un efect de parghie redus, dobanda deschisa este in crestere, iar raportul lung-scurt pare neutru. Semnalele puternice de cumparare pe lant care au condus aceasta piata a taurului nu au aparut pana acum. $ BTC ar putea retesta 30k, deci nu am nicio pozitie acum pe aceasta piata incerta. ”

Dupa cum a raportat anterior Cointelegraph , comerciantii de pe Binance, cel mai mare bursa futures cu dobanda deschisa, au inceput sa foloseasca un efect de levier mai scazut in ultima saptamana. Acest lucru indica un nivel sporit de frica pe piata si lipsa de certitudine in tendinta preturilor pe termen scurt ale BTC.

Pe de alta parte, unii traderi raman optimisti pe termen mediu, explicand ca retragerea actuala de la nivelurile de 40.000 de dolari nu era doar asteptata, ci si foarte necesara pentru ca raliul sa nu se supraincalzeasca .

Autor