7 motive pentru care te simti obosit tot timpul

Chiar daca ai dormit suficient, exista mai multe motive pentru care poti obosi tot timpul. In aceasta stare, expertii recomanda mai intai sa schimbi dieta si sa incepi sa bei mai multa apa.

Deoarece multi oameni se plang din ce in ce mai mult de oboseala, am decis sa aflam care sunt cele mai frecvente 7 cauze ale acesteia.

Alimentatie necorespunzatoare

Glucidele rafinate sunt o sursa rapida de energie. Dupa un mic dejun dulce, prajituri, paste, pizza sau altele asemenea, glicemia creste si te simti energizat. Cu toate acestea, cand efectele acestor produse se epuizeaza, incepeti sa va simtiti din nou obosit, chiar mai mult decat inainte. Si daca ajungi in permanenta la o astfel de mancare, oboseala se va intoarce din nou si din nou si te va chinui pe tot parcursul zilei.

O optiune buna este inlocuirea carbohidratilor rafinati cu legume, fulgi de ovaz, linte si tot felul de alimente bogate in fibre.

Activitate redusa

Multi dintre noi cred ca cel mai bun remediu pentru oboseala este sa pleci acasa dupa serviciu si sa te intinzi pe canapea sa te odihnesti. De fapt, avem nevoie de activitate fizica cel putin de doua ori pe saptamana pentru a ne simti mai energici si pentru a lupta impotriva oboselii.

Vis urat

Este important nu doar cate ore pe zi dormim, ci si daca dormim bine. Uneori oamenii se simt foarte obositi chiar si dupa 9 ore de somn.

Pentru a dormi bine, nu trebuie sa ne culcam nervosi si suparati si sa incercam sa ne trezim la aceeasi ora in fiecare dimineata. Desigur, este mai bine sa dormim noaptea daca nu lucram noaptea. Incercarea de a scapa de somn si oboseala cu cafeaua si bauturile energizante este, de asemenea, strategia gresita si este rau pentru regimul nostru pe termen lung.

Alergii alimentare sau intolerante la anumite alimente

Daca de multe ori va simtiti obosit in timpul zilei fara niciun motiv aparent, este posibil sa aveti intolerante alimentare. Cel mai adesea cu gluten, lactate sau oua.

Citeste si articolul :   Medic roman: Ce urmeaza sa se intample in Romania

Nu beti suficienta apa

Deshidratarea este una dintre cele mai frecvente cauze ale oboselii persistente. Deci, bea doar mai multa apa. Cand va simtiti obosit, beti un pahar cu apa si veti observa diferenta.

Stres

Numeroase studii au aratat ca stresul poate provoca oboseala. Una dintre ele demonstreaza ca, daca o persoana nu face fata stresului la timp, aceasta poate duce la epuizare suplimentara. Yoga si meditatia pot fi o solutie buna la aceasta problema.

Lipsa de vitamine

Atunci cand in dieta ta lipsesc vitaminele D, B12 sau fier, de multe ori poti cadea usor prada oboselii. Mananca mai mult spanac, somon, lapte, oua sau ia vitamine ca supliment alimentar. Nu in ultimul rand, incercati sa petreceti cat mai mult timp la soare.

Publicitate

Publicitate

Autor