Valeriu Gheorghita, Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 in Romania, a declarat ca se vor constitui echipe mobile care vor asigura vaccinarea la domiciliu a celor care nu se pot deplasa, iar daca sunt multe persoane atunci se va aloca un centrul mobil care se va deplasa in localitatea respectiva si va asigura accesul persoanelor la vaccinare.
Cum se face programarea?
Programarea se va face prin intermediul paginii web, prin platforma de programare sau individual daca vorbim despre persoane peste 70 de ani. Pe baza CNP-ului se verifica foarte usor categoria de risc din care apartine persoana respectiva. Sau prin medicul de familie, DSU, sau prin intermediul unei persoane din familie. Sau prin servicii de call-center.
Medicul militar Valeriu Gheorghita a explicat ce rol au echipele mobile de vaccinare:
“Ele vor asigura vaccinarea, de pilda, persoanelor care sunt internate in centrele medico-sociale. De pe data de 15 asa se va si intampla. Exista proceduri in acest sens prin care centrele vor fi programate pentru vaccinare in colaborare cu DSU si nucleul judetean al activitatilor de vaccinare.
Practic se stabileste un orar in care echipele mobile merg la sediul centrului si impreuna cu administratorul, care are datoria sa obtina consimtamantul informat al persoanelor de acolo, se efectueaza activitatea de vaccinare si ulterior se inregistreaza persoanele in registrul electronic.
Publicitate
In colaborare cu medicul de familie si cu Directia de Asistenta Sociala din Primarie se stabileste numarul persanelor care se afla in incapacitatea de a se deplasa la centrul de vaccinare. Si prin intermediul acestor echipe mobile se asigura vaccinarea chiar la domiciliu a acestor persoane, iar daca sunt multe persoane atunci vom aloca un centrul mobil care se va deplasa in localtatea respectiva si va asigura accesul persoanelor la vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghita la Antena 3
Publicitate