Cum sa va imbunatatiti postura

Desi imbunatatirea posturii nu este un lucru usor, o postura buna te poate ajuta sa arati si sa te simti mai bine.

Daca te gasesti inclinat mult, ia masuri pentru a lucra la postura ta in toate partile vietii tale, de la mers pe jos pana la somn. Desi imbunatatirea necesita timp, puteti folosi trucuri pentru a va ajuta sa va amintiti sa va fixati postura, precum si sa incercati cateva exercitii pentru a va intari muschii.

Gaseste-ti centrul stand drept.

Pastrati barbia la acelasi nivel cu solul, umerii inapoi si stomacul inauntru. Lasati-va bratele sa cada in mod natural in lateral.

Publicitate

Asezati-va picioarele la o latime de umar departate, aceeasi pozitie pe care ati folosi-o pentru antrenament.

Imagineaza-ti un sir care te tine sus. In timp ce stai drept, imagineaza-ti că un sfoara vine din tavan, care te trage in sus. Pastrati partea inferioara a spatelui in linie si nu va deplasati in varful picioarelor.

Citeste si articolul :   Cine nu ar trebui sa manance usturoi si de ce

Puneti pe cineva sa fixeze un X pe spate pentru a va ajuta sa va corectati postura.

Faceti un „X” de la umeri la solduri. Adaugați o linie dreapta de banda pe umeri, inchizand partea superioara a X-lui. Purtati-l pe parcursul zilei sa va  reintrenati spatele.

Articolul continuă după reclame

Aceasta tehnica functioneaza foarte bine daca va tineti umerii inapoi inainte sa aplicati banda.

Folositi o banda pentru piele, cum ar fi o banda medicala.

In loc de banda, puteti cumpara un corector de postura online.

Mergeti parca aveti o carte echilibrata pe cap.

Imaginarea unei carti pe cap va va ajuta sa va mentineti capul sus si spatele drept. Daca aveti probleme cu imaginatia, incercati o carte reala pentru cateva minute.

Aveti o postura buna in timp ce va deplasati. Mersul cu o postura buna este pur si simplu o extensie a starii in picioare cu o postura buna. Tineti capul ridicat, umerii inapoi, pieptul in afara si ochii care privesc drept inainte in timp ce mergeti.

Citeste si articolul :   Cum indepartam si prevenim mana la rosii. 5 sfaturi care iti vor ajuta plantele

Evitati sa va impingeti capul inainte.

Alegeti incaltaminte de sustinere pentru a sta in picioare si pentru a merge.

Alegeti pantofi care au o captuseala ampla pentru a va ajuta sa va tineti in pozitie verticala. In plus, asigurati-va ca au un suport bun pentru arc. O postura buna incepe cu picioarele tale.

Evitati pantofii cu toc inalt, deoarece va pot schimba alinierea corpului. Daca stati in picioare pentru perioade lungi de timp, adaugati captuseala pe podea pentru un confort suplimentar.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.