Ce este cafeaua decafeinizata? Este bine sa inlocuiti cafeaua obisnuita?

Cafeaua decafeinizata este cafeaua facuta din boabe de cafea a carei cantitate cea mai mare de cofeina este indepartata inainte de procesul de prajire si macinare.

Nu exista nimic ca o ceasca calda de cafea care sa indeparteze tot stresul si oboseala cu care ne provoaca viata ocupata.

Cateva canii de cafea ne revigoreaza instantaneu. Si tot creditul revine cofeinei prezente in cafea, despre care se stie ca este un stimulent natural si infuzeaza energie in organism. Cafeaua a fost defaimata pentru efectele sale aparent daunatoare asupra sanatatii si a pielii. Consumul excesiv de cafea poate interfera cu buna functionare a sistemului nervos si poate afecta negativ sanatatea creierului.

Prea mult aport de cafea a fost, de asemenea, asociat cu problema aciditatii. Este, de asemenea, cunoscut faptul că induce ulcere gastrice si boli mintale, cum ar fi insomnia, anxietatea si depresia. Aceste puncte de disputa au cedat loc pentru cafeaua decofeinizata, in care continutul de cofeina este minim.

Ce este cafeaua decafeinata

Cafeaua decafeinizata este cafeaua facuta din boabe de cafea a carei cantitate cea mai mare de cofeina este indepartata inainte de procesul de prajire si macinare. Fasolea este de obicei imbibata in solventi organici pana cand absorb toata cofeina din boabe.

Cafea obisnuita sau cafea decafeinata?

Cafeaua fara cofeina este o bautura mai blanda, cu gust si parfum mai bland si, desigur, mai putina cofeina. Este o alegere ideala pentru cei carora nu le place foarte mult gustul amar si mirosul puternic si intepator al cafelei obisnuite.

Absenta cofeinei neaga intregul scop al consumului de cafea. Cafeaua actioneaza ca un stimulator de trezire datorita continutului ridicat de cofeina.

Cateva cesti de cafea intr-o zi nu face niciun rau. Cu toate acestea, daca cineva este dependent de cafea si are obiceiul de a bea mai mult de cateva cani de cafea pe zi, trecerea la cafea decafeinizata ar putea fi solutia pentru a reduce aportul de cofeina.

Citeste si articolul :   Nu arunca zatul de cafea pentru ca poate fi folosit la treburile casnice

De asemenea, persoanele care sufera de aciditate in mod regulat pot bea cafea decafeinizata, deoarece cofeina tinde sa dea nastere la influx de acid.

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.