Medicul militar, Valeriu Gheorghita, ne spune care sunt reactiile adverse ale vaccinului anti-Covid 19.

Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului national de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, a declarat ca studiile clinice efectuate la momentul actual arata un profil de siguranta foarte bun pentru vaccinul anti-COVID, iar reactiile adverse “nu necesita o atentie medicala deosebita”.

“Studiile clinice efectuate la acest moment genereaza un profil de siguranta foarte bun, in sensul in care s-au inregistrat reactii adverse obisnuite, reactii adverse care nu necesita o atentie medicala deosebita si sunt cele inregistrate in orice tip de activitate de vaccinare si de proces de vaccinare. Ma refer in mod deosebit la reactiile adverse locale, cu durere locala, roseata, tumefactie si reactii adverse generale, cum sunt dureri musculare, dureri articulare, dureri de cap, febra.

Sunt reactiile adverse care au fost raportate de parte dintre persoanele care au fost vaccinate in studii clinice, insa vreau sa subliniez ca si persoanele din lotul placebo, persoanele care nu au primit vaccin, au raportat, mare parte dintre ele, acest tip de reactii adverse care tin de fapt de trauma locala la momentul intepaturii, o mare parte dintre acestea”, a mentionat medicul militar, Valeriu Gheorghita.

Citeste si articolul :   Marea Britanie aproba vaccinul Pfizer inaintea Statelor Unite

Medicul de la Spitalul Militar spune ca profilul de siguranta este unul “cat de poate de bun” si care “ne creeaza premisele unui vaccin care poate sa fie folosit in deplina siguranta in randul populatiei generale”. Valeriu Gheorghita a declarat ca vaccinul nu interactioneaza cu ADN-ul uman.

Autor