Afacerea mastilor. Fostul director Unifarm ar fi facut un prejudiciu de peste 3 milioane de lei

Fostul director Unifarm,Ionel Eugen Adrian este cercetat pentru ca ar fi facut un prejudiciu de 3,6 milioane de lei in urma unei afaceri cu masti chirugicale. Procurorii DNA au inceput urmarirea penala si l-au plasat pe inculpat sub control judiciar.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei in Romania au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, in cazul fostului director Unifarm, Ionel Eugen Adrian. Masura se aplica incepand de vineri, iar fostul director este inculpat intr-un dosar de abuz in serviciu.

Publicitate

Conform DNA, la data de 15 martie 2020, inculpatul in calitatea de director al Companiei Nationale Unifarm SA, fara respectarea vreunei proceduri si cu incalcarea prevederilor legale, ar fi incheiat cu o societate comerciala un contract de achizitii publice. Contractul avea valoare de 4.499.985 lei si viza cumpararea a 1.500.000 „masti chirurgicale cu trei pliuri”.

Procurorii au stabilit ca, la data incheierii contractului, societatea comerciala nu era avizata de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania pentru importul/distributia „mastilor chirurgicale cu trei pliuri”.

Ulterior, la doar doua zile de la incheierea contractului, directorul general al Companiei Nationale Unifarm SA ar fi decontat catre firma respectiva suma de 3.599.988 lei, reprezentand un avans din valoarea contractului incheiat in conditiile de mai sus.

DNA a mai stabilit ca, pana in prezent, societatea comerciala nu a livrat nicio masca, iar dupa denuntarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primita drept avans. Astfel, prejudiciul stabilit de anchetatori este de 3.599.988 lei.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.